Ένας τρόπος για τους μαθητές που βρίσκονται στο σπίτι να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους είναι να έχουν ένα κοινό τόπο όπου θα μοιράζονται νέα και πληροφορίες, ιδανικά σε μία πλατφόρμα μηνυμάτων με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι όλοι.

Ένα τέτοιο μέρος όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συναντήσουν όλους τους τους μαθητές online είναι οι Κοινότητες του Viber. Οι Κοινότητες δεν έχουν περιορισμό μελών, διαθέτουν εργαλεία διαχείρισης και όποιος γίνει μέλος στο μέλλον, μπορεί να δει το περιεχόμενο που είχε δημοσιευτεί νωρίτερα.

Ορίστε τα βήματα για να δημιουργήσει κάποιος μια Κοινότητα στο Viber:

  1. Ανοίξτε την Κοινότητα, πηγαίνοντας στις Συνομιλίες > πατώντας στο εικονίδιο ? επάνω δεξιά σε iPhone ή στο μωβ κύκλο με το εικονίδιο
    ? κάτω δεξιά > Νέα Κοινότητα > Προσθέστε όνομα και πληροφορίες.
  1. Αποφασίστε τι τύπο Κοινότητας χρειάζεστε για την τάξη σας:
    ? Κλειστή – με συγκεκριμένα άτομα που καλεί ο εκπαιδευτικός

? Δημόσια – οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος και να καλέσει κι άλλους, αν έχει το link.

  1. Επιλέξτε αν η επικοινωνία θα είναι:

➡️ Μονόδρομη – Θα δημοσιεύετε μόνο εσείς και οι μαθητές θα μπορούν να διαβάζουν και να προωθούν μόνο

↔️ Αμφίδρομη – Θα μπορούν να δημοσιεύουν και τα μέλη της

Μπορείτε να αλλάζετε αυτές τις ρυθμίσεις όποτε θέλετε.

  1. Βάλτε κανόνες στο καινούργιο σας κανάλι. Γράψτε όρους και προϋποθέσεις και καρφιτσώστε τους στην κορυφή για να τους βλέπουν όλοι.
    Αν κάποιος δεν τηρεί τους κανόνες μπορείτε να τον μπλοκάρετε.
  1. Τέλος, το πιο ουσιαστικό: Δημιουργία περιεχομένου και απασχόληση της τάξης. Θυμηθείτε ότι οι συνομιλίες μπορούν να είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος επικοινωνίας, οπότε διατηρείστε τις δημοσιεύσεις σας μικρές σε μήκος, πάντα σχετικές και ακριβείς. Δοκιμάστε τις Ψηφοφορίες για να συλλέγετε εύκολα και γρήγορα αντιδράσεις.

Προσθέστε μέλη και διαχειριστείτε την κοινότητά σας. Κοινοποιείστε online μαθήματα, δώστε οδηγίες, στείλτε ηχητικά μηνύματα διάρκειας μέχρι 15 λεπτών, ή αρχεία οποιουδήποτε είδους με μέγεθος μέχρι και 200ΜΒ.

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε απορίες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν οι Κοινότητες του Viber στη διδασκαλία εξ αποστάσεως, γίνετε μέλος της ελληνικής Κοινότητας γιαe-εκπαιδευτικούς εδώ: https://vb.me/4ab08c