Σε μια εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο έχουν επηρεαστεί από την έξαρση του κορωνοιού, οι οργανισμοί, οι εταίρες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν οδηγηθεί στην εργασία και την εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Σε αυτή την περίοδο αλλαγών, το Microsoft Teams γιορτάζει τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Το Microsoft Teams από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έχει καταφέρει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που δουλεύουμε καθώς δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να δουλεύουν από απόσταση.

Εν’ όψει του Covid-19, όχι μόνο οι εταιρείες εφάρμοσαν την εργασία εξ αποστάσεως αλλά και και οργανισμοί άλλων κλάδων όπως η εκπαίδευση και η υγεία έχουν αξιοποιήσει τη λειτουργεία του Teams. Υπάρχουν πραγματικές ιστορίες πελατών που σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες χρησιμοποιούν το Microsoft Teams για να μείνουν συνδεδεμένοι και να εξελιχθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, που κατάφερε να μεταφέρει το 90% των μαθημάτων της διαδικτυακά με τη βοήθεια του Teams μόλις μέσα σε 4 ημέρες. Ακόμη, το ιατρικό προσωπικό του St. Luke’s University Health Network στη Πενσυλβάνια θα χρησιμοποιήσουν το Teams για να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη με τους ασθενείς, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στο κορωνοιό. 

Η παραδοσιακή μέθοδος εργασίας των ανθρώπων αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Το Teams από την αφετηρία του έως σήμερα έχει καταφέρει να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τους εργαζομένους βοηθώντας τους να δουλεύουν ομαδικά ακόμη και από απόσταση. Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το Fortune, οι 93 από τις 100 πιο επιτυχημένες εταιρείες χρησιμοποιούν το Teams ως βασικό εργαλείο στην εργασία τους. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι Erst & Young, SAP, και Continental AG όπως επίσης και η Accenture που 400.000 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν το Teams. Είναι αξιοσημείωτο πως σήμερα πάνω από 44 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Teams.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε εμπειρίες που θα διευκολύνουν τις ομάδες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Οι νέες δυνατότητες που παρουσιάζουμε σήμερα αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας για δύο πράγματα: την δημιουργία  καλύτερης εμπειρίας σε online συναντήσεις για τους πελάτες μας καθώς και την προσφορά τεχνολογικών λύσεων σε παραδοσιακά επαγγέλματα που δεν καλύπτονταν από τη μέχρι τώρα έκδοση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε τεχνικά επαγγέλματα καθώς και αυτών στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.», αναφέρει ο Jared Spataro, Corporate Vice President, Microsoft 365.

Χαρακτηριστικά οι νέες αλλαγές αναφέρονται στα εξής:

  • Στη δυνατότητα απομόνωσης και ελαχιστοποίησης του θορύβου όταν πραγματοποιείται μια συνάντηση εξ αποστάσεως.
  • Στην αξιοποίηση της γλώσσας του σώματος σε συναντήσεις πολλών ατόμων όταν εκείνοι αδυνατούν να πάρουν το λόγο και να παρέμβουν στη συζήτηση.
  • Οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες πρέπει να επικοινωνούν και να συνεργάζονται αποτελεσματικά ενώ ταυτόχρονα να παραμένουν ασφαλείς. Μέσω ενός συνδυασμού μεταξύ του Teams και της συσκευής κεφαλής RealWear HMT-1, οι  εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και να επικοινωνούν hands-free με απομακρυσμένους εμπειρογνώμονες από το χώρο εργασίας τους.
  • Η διεξαγωγή εικονικών διαβουλεύσεων B2C είναι μια συνηθισμένη πρακτική σε καταστάσεις όπως οι διαβουλεύσεις ασθενών με υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, οι συναντήσεις πελατών ή υποψηφίων για εργασία. Ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, η εφαρμογή “Bookings” στο Teams που καθιστά εύκολο τον προγραμματισμό, τη διαχείριση και την πραγματοποίηση εικονικών συναντήσεων.
  • Το Teams σύντομα θα επιτρέπει το άνοιγμα συνομιλιών σε ξεχωριστό παράθυρο για να βοηθήσει να βελτιωθεί η ροή της συνεργασίας και να μεταβαίνει ο εργαζόμενος πιο εύκολα σε διαφορετικές συνομιλίες που έχει ανοιχτές.
  • Η υποστήριξη εκτός σύνδεσης και χαμηλού εύρους ζώνης σάς θα επιτρέπει στο χρήστη να διαβάζει μηνύματα συνομιλίας και να γράφει απαντήσεις ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, διευκολύνοντάς  έτσι την διεκπεραίωση εργασιών ανεξάρτητα από το μέρος που είστε.
  • Τέλος, το οικοσύστημα συσκευών του ψηφιακού εργαλείου πρόκειται να διευρυνθεί με νέες συσκευές πιστοποιημένες για το Teams. Το Yealink VC210, το οποίο είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο, είναι η πρώτη γραμμή συνεργασίας πιστοποιημένη για το Teams και φέρνει σε επαφή τα ηχεία, το μικρόφωνο, την κάμερα και την εφαρμογή Teams, για να προσφέρει στο χρήστη μια εμπειρία συσκέψεων για μικρότερες συνεδριακές αίθουσες, που είναι απλή στην εγκατάσταση και εύκολη στη διαχείριση. Επιπλέον, τα ακουστικά Bose Noise Canceling 700 UC θα είναι διαθέσιμα στην αγορά αργά την άνοιξη.