Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει την πρώτη LG Signature OLEDZ9PLA Real 8K τηλεόραση που είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα και που προσφέρει περισσότερο χρώμα, βάθος και λεπτομέρεια, σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη 88 ιντσών.

Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία θέασης, καθώς η τεχνολογία OLED της LG δημιουργεί ένα απαράμιλλο επίπεδο προβολής Real 8K. 

Η Real 8K Signature OLED τηλεόραση της LG διαθέτει 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels (7680 x 4320) και 130 εκατομμύρια υπο-pixel αποδίδοντας τέσσερις φορές την ανάλυση 4K-γεγονός που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα LED, το κάθε pixel μπορεί να ελέγχεται μεμονωμένα για τη δημιουργία εξαιρετικά αληθινής εικόνας με πιο ακριβή χρώματα, απεριόριστη αντίθεση και τέλειο μαύρο σε Real 8K ανάλυση. Παράλληλα, η συγκεκριμένη τηλεόραση πληροί τα διεθνή πρότυπα ανάλυσης με τη διαμόρφωση αντίθεσης (CM) στο 91.8%. Σύμφωνα με το ISO, για τον ορισμό της ανάλυσης, η τιμή CM πρέπει να είναι 25% ή μεγαλύτερη και όσο μεγαλύτερη είναι η διαμόρφωση αντίθεσης, τόσο πιο καθαρά εμφανίζονται οι μαύρες και οι λευκές γραμμές. Η OLED 8K τηλεόραση παρέχει Real 8Κ ανάλυση με εξαιρετικά χρώματα, λεπτομέρεια και αντίθεση.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την LG OLED Real 8K τηλεόραση είναι ο έξυπνος επεξεργαστής α9 2ης γενιάς 8K, που χάρη στον αλγόριθμο AI και το αποτελεσματικό upscaling, αναλύει την ποιότητα εικόνας του περιεχομένου και μετατρέπει περιεχόμενο ανάλυσης 2Κ ή 4K σε πιο ρεαλιστικές εικόνες ανάλυσης 8K, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια. Ακόμη, μετατρέπει τον δικάναλο ήχο σε ήχο 5.1 virtual surround, με αποτέλεσμα οι χρήστες να απολαμβάνουν βελτιστοποιημένο ήχο AI.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση της LG υποστηρίζει επίσης το πρότυπο HDMI 2.1, που είναι απαραίτητο για ανάλυση 8K με ταχύτητα 60fps και υψηλότερους ρυθμούς καρέ, καθώς και το ALLM, VRR, και eARC για πιο ομαλή κίνηση και υψηλότερη ποιότητα ήχου. Ακόμη, με την τεχνολογία OLED 8K, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλο το περιεχόμενο σε ρεαλιστική, υψηλή ανάλυση με την υποστήριξη των σημαντικότερων προτύπων HDR, Dolby Vision, Advanced HDR της Technicolor, HLG και HDR10. 

Επιπλέον, με την υποστήριξη του ThinQ AI της LG, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα μόνο με τη φωνητική αναγνώριση συνομιλίας και να λάβουν συστάσεις για προσαρμοσμένο περιεχόμενο με βάση τις τηλεοπτικές τους συνήθειες. Επιπροσθέτως, η OLED τηλεόραση 88” διαθέτει μια καλλιτεχνική βάση γραφείου, που συνδυάζεται φυσικά με τον περιβάλλοντα χώρο, προσδίδοντας πολυτέλεια στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ υποστηρίζει σταθερά την εξαιρετικά μεγάλη οθόνη. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι διαθέτει τη λειτουργία Gallery Mode, που προβάλλει τοπία παγκοσμίου φήμης, που ενημερώνονται κάθε εποχή από το TripAdvisor.

Τέλος, για μια άνετη εμπειρία θέασης, οι  LG OLED τηλεοράσεις εκπέμπουν μπλε φως σε ποσοστό 29%, πολύ λιγότερο από το ελάχιστο πρότυπο του 50% για μειωμένη κόπωση των ματιών. Έτσι, οι θεατές μπορούν παρακολουθούν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα και εκπομπές χωρίς να ανησυχούν για την υγεία των ματιών τους.