To PayPal σχεδιάζει να εμπλουτίσει τις δυνατότητες που προσφέρει, δημιουργώντας κοινούς λογαριασμούς γονέων και παιδιών. Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Student Account και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τους γονεϊκές εστίες τους.


paypalΟι γονείς θα χρησιμοποιούν κοινούς λογαριασμούς με τα παιδιά τους, στους οποίους θα μπορούν να φορτώνουν χρηματικά ποσά, θέτοντας -εάν το επιθυμούν- περιορισμούς στο όριο αναλήψεων κ.λπ., διατηρώντας τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων. Παράλληλα, μπορεί να προσφέρεται άμεση ενημέρωση για όλες τις online συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω PayPal.


Η υπηρεσία αναμένεται να προσφέρει επιπλέον προστασία σε άλλους λογαριασμούς με τους οποίους είναι συνδεδεμένη, καθώς θα φιλτράρει ενδεχόμενες προσπάθειες κακόβουλης εκμετάλλευσης των στοιχείων του κύριου λογαριασμού του κάθε χρήστη. Η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο θέμα της προστασίας τα τελευταία χρόνια, καθώς η ασφάλεια των συναλλαγών μέσω Διαδικτύου είναι ένα ακανθώδες ζήτημα.