Από σήμερα, η Rakuten Viber διπλασιάζει το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε Ομαδικές Κλήσεις. Πλέον, έως και 10 χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν ταυτόχρονα.

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται ως απάντηση στις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας μεταξύ των μελών οικογενειών, των συναδέλφων και των μαθητών και καθηγητών, υπό τις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού. 

Όλες οι Συνομιλίες ένας-προς-έναν, όπως και οι Ομαδικές Συνομιλίες στο Viber είναι κρυπτογραφημένες end-to-end. Το ίδιο ισχύει και τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και τα υπόλοιπα αρχεία που ανταλλάζετε. Τίποτε δεν αποθηκεύεται στους servers του Viber. Και όταν σταλεί ένα μήνυμα, κανένας τρίτος (ούτε το Viber) δεν έχει τον τρόπο να το αποκρυπτογραφήσει, χάρη στην κρυπτογράφηση end-to-end. Μπορούν να το δουν μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης / παραλήπτες. 

«Δεσμευόμαστε να βρίσκουμε όλο και περισσότερους τρόπους για να διευκολύνουμε την ομαδική επικοινωνία χωρίς οι χρήστες να πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Με όλο και περισσότερο κόσμο να δουλεύει από το σπίτι του, ως συνέπεια της εξάπλωσης του κορονοϊού, θέλαμε να συμβάλουμε κι εμείς στη διευκόλυνσή τους, δίνοντάς τους ένα ασφαλές περιβάλλον για να μένουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους και να συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, όπου κι αν βρίσκονται» είπε ο Ofir Eyal, Διευθύνων Σύμβουλος της Rakuten Viber.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην κοινότητα του Viber στην Ελλάδα.