Η Epson έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης για τη συνεργασία με τους προμηθευτές της, όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, τιμώμενη μάλιστα με μία θέση στον Πίνακα Κατάταξης για τη Συνεργασία με Προμηθευτές (Supplier Engagement Leaderboard) του παγκόσμιου περιβαλλοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού CDP (Carbon Disclosure Project).

Η Epson ανγνωρίστηκε για τις δράσεις και τις στρατηγικές της σχετικά με τη μείωση των εκπομπών βλαβερών αερίων και τη διαχείριση των κλιματικών κινδύνων, σε συνεργασία με τους προμηθευτές της το περασμένο έτος. Πάνω από 4.800 εταιρείες αξιολογήθηκαν συνολικά από το CDP και έλαβαν Βαθμολογία Αξιολόγησης για τη Συνεργασία τους με Προμηθευτές, βάσει απαντήσεων σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση, τους στόχους, τις εκπομπές πεδίου 3 και την αλληλεπίδρασή τους με την αλυσίδα συνεργατών τους, βασισμένη στο ερωτηματολόγιο του CDP 2019 για την κλιματική αλλαγή, αλλά και το CDP σκορ που απέσπασαν συνολικά. Η Epson είναι μέσα στο 3% των κορυφαίων εταιρειών που αξιολογήθηκαν από το CDP και μία από τις 160 περίπου εταιρείες του Πίνακα Κατάταξης για φέτος.

Η Epson αναγνωρίζει την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Ως απάντηση σε αυτήν την κατάσταση, προσπαθούμε να επιτύχουμε το Περιβαλλοντικό Όραμά μας 2050 (Environmental Vision 2050) και θα αξιοποιήσουμε τις αποτελεσματικές, συμπαγείς τεχνολογίες ακριβείας μας, ενώ παράλληλα λαμβάνουμε δραστικά μέτρα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας σε όλη την αλυσίδα προμηθευτών μας.