Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη πιστοποιήθηκαν ως Cisco Networking Academy, προσφέροντας ήδη μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου. Το πρώτο γκρουπ μαθητών, αφού ξεκίνησε με επιτυχία μαθήματα στη γλώσσα προγραμματισμού Python, ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στις τεχνολογίες Internet Of Things (IoT). 

Η Python είναι μία ευέλικτη γλώσσα προγραμματισμού, που χρησιμοποιείται από start ups αλλά και τεχνολογικούς κολοσσούς όπως οι Google, Facebook, IBM, κ.λπ. και είναι κατάλληλη για νέους και έμπειρους προγραμματιστές, που επιθυμούν να ασχοληθούν με την ασφάλεια, το networking και το IoT. Η εκπαίδευση των μαθητών μας στην απόκτηση ισχυρών και σύγχρονων  ψηφιακών δεξιοτήτων και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ακαδημαϊκές χρονιές με πλήθος νέων καινοτομιών.

Ο Υπεύθυνος του προγράμματος στη Νέα Γενιά Ζηρίδη, κ. Ελμάς Ανέστης, σχολίασε: «Ως εκπαιδευτικός είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι είδα τον ενθουσιασμό των μαθητών μου στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της τεχνολογίας. Το πρόγραμμα εκμάθησης της Python από τη Cisco αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια ενός έμπειρου εκπαιδευτικού και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα μίας μεγάλης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πορείας για τους μαθητές μας. Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν, να καλλιεργήσουν και να πιστοποιήσουν επαγγελματικές δεξιότητες στο πεδίο της αλγοριθμικής σκέψης και του προγραμματισμού. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη με τη Cisco και την ανάδειξή μας ως επίσημη ακαδημία του ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco.»

Η Έλενα Πρασσάκη, Marketing and Communications Manager της Cisco δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, αγγίζει την ουσία του προγράμματος ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy, η οποία είναι η εκπαίδευση των νέων από τη Δευτεροβάθμια κιόλας βαθμίδα εκπαίδευσης, στις νέες τεχνολογίες και η τροφοδότησή τους με δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να πρωταγωνιστήσουν αργότερα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Θεωρούμε υποχρέωση μας να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις και με πίστη στις μοναδικές δυνατότητες των Ελλήνων μαθητών τροφοδοτώντας τους με ισχυρά εφόδια για την αγορά εργασίας.»

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων σχολίασαν για την εμπειρία τους: 

  • «Άρτιο πρόγραμμα για όποιον θέλει να μάθει. Η εμπειρία μέχρι τώρα είναι φανταστική»
  • «Παίρνω γνώσεις οι οποίες μου ανοίγουν νέες προοπτικές»
  • «Βρίσκω το πρόγραμμα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό αλλά και ταυτόχρονα χρήσιμο για το μέλλον»
  • «Ο πρωτοποριακός τρόπος με τον οποίο διδάσκεται η Python εκτός από αποτελεσματικός  είναι  και ευχάριστος»