Το Κέντρο Καινοτομίας της Kaspersky (Kaspersky Innovation Hub – IHub) συνεχίζει τις δραστηριότητες του Open Innovation Program – που έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τη συνεργασία με καινοτόμες τεχνολογικές startups – ανακοινώνοντας τον δεύτερο γύρο της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων. Όλες οι startups καθώς και μεμονωμένα projects, που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις ψηφιακής ασφάλειας, είναι ευπρόσδεκτες να δηλώσουν συμμετοχή.  

Οι καλύτερες τεχνολογικές πρωτοβουλίες θα κληθούν να λάβουν μέρος σε πιλοτικά έργα, όπου οι startups και η Kaspersky θα εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη προϊόντων, με δυνατότητα παγκόσμιας προώθησης. Αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις θα λάβουν επίσης τεχνική και επιχειρηματική καθοδήγηση, ενώ εκείνες που θα περάσουν από τον πιλότο θα έχουν πρόσβαση στους συνεργάτες του καναλιού της Kaspersky (συμπεριλαμβανομένων διανομέων και μεταπωλητών), πελατών και μελλοντικών συνεργατών.  

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου το 2019, η Kaspersky έλαβε 258 αιτήσεις από 49 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τέσσερις από τις 12 τελικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν τις ιδέες τους σε μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη διάρκεια μίας Demo Day στο Μιλάνο, βγήκαν συνολικά νικήτριες στους τομείς του βιομηχανικού Internet of Things (IIoT), της μεταφοράς, του blockchain και της τεχνολογίας κατά της απάτης. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε κοινά επιχειρηματικά projects με την Kaspersky και να ξεκινήσουν τα προϊόντα τους με την υποστήριξη ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου brand ψηφιακής ασφάλειας. Τα νέα προϊόντα συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, οδηγώντας σε μια συνεργατική προσέγγιση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. 

Φέτος οι υποψήφιοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ανοιχτές προκλήσεις, τις οποίες συνθέτουν το Kaspersky Innovation Hub και η F6S – κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα εταιρικής καινοτομίας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Kaspersky για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της και την κάλυψη των αναγκών των πελατών της, έχουν σχεδιαστεί προκλήσεις για ομάδες που εργάζονται σε προηγμένα έργα στους τομείς της «προστασίας της ζωής συνολικά» (προστασία της οικογένειας, οικιακή ασφάλεια, ιδιωτικότητα) και του gaming. 

Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές για startups που έχουν ήδη νομική οντότητα, προϊόν ή πρωτότυπο και αρκετές συμφωνίες ή συνεχιζόμενους πιλότους. Η τεχνική και επιχειρηματική επικύρωση μαζί με την επενδυτική ευκαιρία των νεοσύστατων επιχειρήσεων θα αξιολογηθούν από την ομάδα της Kaspersky με τη βοήθεια του προϊόντος F6S Corporate Innovation Analyst Insights και με βάση την ικανότητα των προϊόντων ή των τεχνολογιών τους να επιλύσουν συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης ψηφιακής ασφάλειας. Κατά τη διαδικασία επιλογής, οι ειδικοί θα δώσουν προσοχή στην ετοιμότητα και το ενδιαφέρον για συνεργασία με το Kaspersky IHub για τη βελτίωση του παγκόσμιου τοπίου στον κυβερνοχώρο. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επόμενη πρόσκληση για startups και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παρέχοντάς τους την ευκαιρία να επικυρώσουν, να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις λύσεις τους σε συνεργασία με μια παγκόσμια ηγετική εταιρεία όπως η Kaspersky. Συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τις τεχνολογίες μας και να αντιμετωπίσουμε μαζί τις ανάγκες ασφάλειας με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, καθώς και να υποστηρίξουμε την ουσία της κυβερνο-ανοσίας. Το Open Innovation Program έχει ήδη αποδείξει την αξία του, όχι μόνο για νέες startups αλλά και για τους πελάτες μας, και είμαστε ευτυχείς να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Vitaly Mzokov, επικεφαλής του Innovation Hub της Kaspersky.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F6S, Sean Kane, πρόσθεσε: «Η πλατφόρμα F6S είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υποστήριξη της καινοτομίας για 4.000 επιχειρήσεις και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την Kaspersky ως κύριο εταίρο στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το F6S οδηγεί δισεκατομμύρια σε αναπτυξιακή αξία για κορυφαίες τεχνολογικές startups παγκοσμίως και είμαστε ενθουσιασμένοι που βοηθάμε την Kaspersky να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα καλύτερα κομμάτια του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου». 

Οι επιχειρηματίες που θα επιλεχθούν θα κληθούν να παρουσιάσουν τα έργα τους μπροστά σε μια κριτική επιτροπή κατά τη διάρκεια των φετινών Demo Selection Days. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 27-28 Μαΐου. 

Εδώ  μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στην πρόκληση.

Η καταληκτική ημερομηνία για ηλεκτρονικές αιτήσεις είναι η 30η Απριλίου 2020.