Διευρύνοντας τη μεγάλη γκάμα full-frame E-mount φακών της, η Sony ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του νέου φακού της σειράς G LensTM, FE 20mm F1.8 G (μοντέλο SEL20F18G).

Εξασφαλίζοντας εξαιρετική G Lens ανάλυση φακού και δυνατότητα «bokeh» εφέ, ο FE 20mm F1.8 G είναι ένας συμπαγής και ελαφρύς, ultra-wide prime – ο πιο ευρύς full-frame prime στην σειρά E-mount φακών – που δίνει στους χρήστες full-frame φακών της Sony περισσότερη ελευθερία να φωτογραφίζουν εκπληκτικά τοπία την ημέρα, αλλά και τον νυχτερινό ουρανό, καθώς και να καταγράφουν εντυπωσιακά βίντεο. 

Ο «έξυπνος» σχεδιασμός φακού διαθέτει δύο ΑΑ (advanced aspheical – ασφαιρικά προηγμένα) στοιχεία, τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλού διασκορπισμού) που μειώνουν αποτελεσματικά τη χρωματική εκτροπή και παρέχουν υψηλής ποιότητας εικόνα από τη μια γωνία έως την άλλη, ακόμα και σε μέγιστο διάφραγμα F1.8. Διαθέτει εξαιρετική απόδοση σε κοντινές λήψεις με ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,19 μέτρων (μέγιστη μεγέθυνση: 0,2 φορές) και προσφέρει όμορφο «bokeh» εφέ.

Ο συμπαγής σχεδιασμός και η ευελιξία που προσφέρει ο FE 20mm F1.8 G τον καθιστούν το τέλειο πολυχρηστικό εργαλείο για φωτογράφους και βιντεογράφους. Με βάρος μόνο 373g, το μικρό του μέγεθος και βάρος τον καθιστούν πραγματικά άνετο στη μεταφορά, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με E-mount συμπαγείς φωτογραφικές μηχανές, ως μέρος ενός καλά ισορροπημένου συστήματος που είναι ιδανικό για χρήση σε συνδυασμό με κάθε σταθερή βάση ή λαβή.

Επιπλέον, η χρήση δύο XD (εξαιρετικά δυναμικών) γραμμικών μηχανισμών προσφέρει γρήγορη, ακριβή και αθόρυβη αυτόματη εστίαση τόσο για φωτογραφίες όσο και για βιντεοσκόπηση.

Σχεδιασμένος για να είναι ανθεκτικόςστη σκόνη και την υγρασία, με επίστρωση φθορίου του μπροστινού στοιχείου, ο FE 20mm F1.8 G είναι ένας εξαιρετικά αξιόπιστος και εύχρηστος φακός. Προσφέρει κουμπί διατήρησης της εστίασης που προσαρμόζεται, και κυκλικό διάφραγμα με διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Είναι επίσης συμβατός με μια μεγάλη ποικιλία φίλτρων 67mm, ώστε να έχετε παραπάνω έλεγχο κατά την διαδικασία δημιουργίας. 

«Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη φακών είναι να λαμβάνουμε υπόψιν τις ανάγκες των πελατών μας, καθώς και πολλών φωτογράφων τοπίων που χρησιμοποιούν τα E-mount συστήματά μας, και μας ζήτησαν έναν γρήγορο, εξαιρετικά ευρύ, ιδιαίτερα ελαφρύ και ευέλικτο φακό», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Product Marketing, Digital Imaging της Sony Europe. «Πιστεύουμε ότι ο νέος SEL20F18G αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό ποιότητας εικόνας, φορητότητας, εξαιρετικής απόδοσης λειτουργίας AF και τιμής. Είναι κατάλληλος για βιντεοσκόπηση τόσο σε full-frame όσο και σε APS-C φωτογραφικές μηχανές και αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στη σειρά φακών μας.»

Διαθεσιμότητα

Ο FE 20mm F1.8 G θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη από το Μάρτιο του 2020.

Για να ενημερωθείτε για τις πλήρεις λεπτομέρειες του προϊόντος, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα:

https://www.sony.co.uk/electronics/camera-lenses/sel20f18g

Δείτε το βίντεο για το νέο FE 20mm F1.8 G εδώ.