Η Hewlett Packard Enterprise στηρίζει έμπρακτα το 5o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με βασικό θεματικό πυλώνα την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη για επείγουσα δράση.

Ως πρωτοπόρος στο ψηφιακό μέλλον, βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή ερευνώντας καθημερινά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αντιμετωπίσει προβλήματα που μέχρι σήμερα είναι άλυτα, επικεντρώνεται σε στρατηγικές που θα μεταμορφώσουν τον τρόπο ζωής και εργασίας των ανθρώπων. Μέσω των εργαλείων αλλά και των τεχνολογικών εφαρμογών που προσφέρει, αποδεικνύει ολοένα και συχνότερα ότι η αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων είναι εφικτή. 

Η Hewlett Packard Enterprise, δίνει δυναμικά το «παρών» και αναλαμβάνει την ασύρματη δικτυακή κάλυψη των χώρων διεξαγωγής του Delphi Economic Forum. Η λύση HPE Aruba, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως το WiFi-6 και η Τεχνητή Νοημοσύνη, θα προσφέρει στους συνέδρους τη δυνατότητα επικοινωνίας και αδιάληπτης διασύνδεσης στο διαδίκτυο. Επιπλέον, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του Φόρουμ, καθώς με την υποστήριξη της HPE Aruba θα αναμεταδοθεί μέσω online streaming. 

Υψηλόβαθμα στελέχη της Hewlett Packard Enterprise θα συμμετάσχουν σε πάνελ που θα εστιάσουν στην αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού, στη χρήση νέων τεχνολογιών και στον τρόπο που αυτά θα καθορίσουν το μέλλον των επιχειρήσεων αλλά και στον Τουρισμό και τις προοπτικές του ως βασικός μοχλός εθνικής αναπτυξιακής προοπτικής. 

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Χρονόπουλος, Global Account Director της Hewlett Packard Enterprise, θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και πώς το κράτος μπορεί να μεσολαβήσει για την ομαλή υλοποίησή του. Διανύουμε μια εποχή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει συθέμελα μεγάλα κομμάτια της αγοράς και η ΗΡΕ, πιστή στη δέσμευσή της να εξελίσσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται, θα παρουσιάσει λύσεις για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιβάλλεται να πραγματοποιήσει κάθε οργανισμός στην πορεία για να γίνει η επιτυχημένη Επιχείρηση του μέλλοντος που θα είναι Edge Centric – Cloud enabled και Data Driven. 

Ο Θανάσης Λιακόπουλος, Global Practice for Enterprise IoT της Hewlett Packard Enterprise, θα συμμετάσχει σε πάνελ το οποίο θα εστιάσει στην ψηφιοποίηση των τουριστικών υπηρεσιών, στην υιοθέτηση τεχνολογιών καινοτομίας αλλά και στον τρόπο με τον οποίον οι ψηφιακές δεξιότητες και οι νέες τεχνολογίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ελλάδα. 

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης, Managing Director Ελλάδας και Κύπρου στη Hewlett Packard Enterprise, σχολίασε σχετικά: «Για την HPE, η μεγαλύτερη υπόσχεση της τεχνολογίας βρίσκεται πίσω από το καλό που μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και είμαστε υπερήφανοι που ένας τόσο σημαντικός θεσμός όπως το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μας αναγνωρίζει ως τεχνολογικό ηγέτη και μας δίνει την ευκαιρία να θέσουμε την τεχνογνωσία μας στη διάθεση των συνέδρων, στηρίζοντας με τον τρόπο που μπορούμε καλύτερα μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία ανάδειξης καίριων ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων. Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, στόχος μας είναι να προάγουμε και να συμμετέχουμε στον γόνιμο διάλογο, προτείνοντας τεκμηριωμένες λύσεις σύμφωνα και με το όραμά μας να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται».