Ποδοσφαρική επανάσταση!

Τα τελευταία χρόνια οι διαφορές στο χειρισμό των παιχνιδιών ποδοσφαίρου υπήρξαν απειροελάχιστες και ο νικητής κρίνονταν στο νήμα. Είχαν περάσει πάνω από 10 χρόνια που τα controls αναμασούν τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, μέχρι που η έκδοση του Pro Evolution Soccer για Wii, αποφάσισε να ανατρέψει τα δεδομένα…

pes2008Ποδοσφαιράκια… μια ξεχωριστή κατηγορία παιχνιδιών που μαγνητίζει τη συντριπτική πλειονότητα των gamers. Αν βαρεθήκατε, ωστόσο, τα κλασικά κουμπιά σέντρα-πάσα-κάθετη μπαλιά-σουτ που επαναλαμβάνονται σε κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου, το Wii και το Pro Evolution Soccer 2008 δίνουν τέρμα στη μονοτονία. Το PES 2008 αποτελεί ίσως το πιο πρωτοποριακό game του Wii, καθώς εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές του, προκειμένου να επιτύχει έναν χειρισμό που ανατρέπει κάθε κατεστημένο, ένα gameplay που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με μια επιτυχημένη συνταγή που έχει εθίσει εκατομμύρια παίκτες σε όλον τον πλανήτη.

Με τη χρήση των
Wii Remote και Nunchuk, μπορείτε να ελέγξετε ακόμα και τις κινήσεις των συμπαικτών σας στο χώρο. Πιο αναλυτικά, με τον μοχλό του Nunchuck μετακινείτε τον παίκτη που έχει την μπάλα ενώ με το Wii Remote σημαδεύετε συμπαίκτες του και τους στέλνετε οπουδήποτε στο γήπεδο, οργανώνοντας μαεστρικά τις επιθέσεις σας, με ένα πρωτοποριακό σύστημα click & drag. Καθορίστε την επέλαση κάθε παίκτη χαράσσοντας το αντίστοιχο βοηθητικό βέλος στο γήπεδο και πατήστε το κουμπί «B» προκειμένου να ολοκληρωθεί η έμπνευσή σας. Οι ντρίμπλες διεξάγονται σημαδεύοντας τον παίκτη, υποδεικνύοντας με ένα βέλος την κατεύθυνση της μπάλας και πατώντας το κουμπί «Α».

Ένα μεγάλο βέλος αναγκάζει τον παίκτη να πετάξει μπροστά την μπάλα και να σπριντάρει προς την αντίστοιχη κατεύθυνση, ενώ ένα μικρό βέλος υποδεικνύει το ακαριαίο πέταγμα της στρογγυλής θεάς σε ελάχιστο χώρο, προκειμένου να αφήσετε τον αντίπαλο αμυντικό, κολλημένο στο χόρτο. Όταν φτάσει η πολυπόθητη στιγμή του σουτ ή της κεφαλιάς, αρκεί ένα τίναγμα του Nunchuck για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, εφόσον, βέβαια, αυτό γίνει με το σωστό timing.

Σας προτείνουμε να μην παραλείψετε το εκτενές εκπαιδευτικό Tutorial mode, ώστε να εντρυφήσετε στα μυστικά και τις απειράριθμες δυνατότητες του νέου συστήματος χειρισμού, μιας και κάθε του πτυχή εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ξεχωριστές δυνατότητες των χειριστηρίων του Wii (αναγνώριση κίνησης και στόχευση στην οθόνη). Κατά τα άλλα, θα βρείτε τα γνώριμα από το παρελθόν Match, League και Cup modes, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το «Champions Road», μια πρόκληση που σας βάζει στο τιμόνι της αγαπημένης σας ομάδας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αναπτύξετε τις αρετές των παικτών της (κάτι αντίστοιχο με το παραδοσιακό Master League).

Το online στοιχείο του τίτλου είναι αρκετά δυνατό, επιτρέποντας διαδικτυακές αναμετρήσεις με τυχαίους αντιπάλους από κάθε γωνιά του πλανήτη (Free Matches) ή με φίλους της επιλογής σας από τη Wii Friends list (Friend Matches). Σε περίπτωση που έχετε συγκρατηθεί και διαβάζετε αυτές τις τελευταίες γραμμές πριν σπεύσετε να αποκτήσετε το παιχνίδι και την παιχνιδομηχανή πακέτο, σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας προσωποποιημένα Mii, ώστε να βλέπετε την καρικατούρα σας να παίζει στον αγωνιστικό χώρο δίπλα στον Cristiano Ronaldo!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 10

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 10

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec