Η Canon άνοιξε νέες κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής μελανιού UVgel στο κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης στο Venlo της Ολλανδίας, για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Ο όγκος της παραγωγής μελανιού UVgel για την οικογένεια εκτυπωτών roll-to-roll Colorado έχει διπλασιαστεί μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Το 2019 η Canon ολοκλήρωσε περισσότερες από 1.200 εγκαταστάσεις, παγκοσμίως, για εκτυπωτές πελατών UVgel Colorado roll-to-roll μεγάλου φορμά. Για να υποστηρίξει αυτή την αυξανόμενη πελατειακή βάση και τον διαρκώς αυξανόμενο όγκο εκτυπώσεων roll-to-roll, η Canon αύξησε την παραγωγική της ικανότητα σε μελάνι UVgel. 

Ο Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics – Canon Production Printing, εξηγεί, «Οι πελάτες μας εκτυπώνουν όλο και περισσότερο χρησιμοποιώντας τις συσκευές τους Colorado, με ετήσιο όγκο, παγκοσμίως, να ξεπερνά ήδη τα 15.000 τετραγωνικά μέτρα. Και αναμένουμε ότι αυτός ο όγκος θα συνεχίσει να αυξάνεται. Μερικοί μάλιστα από τους πιο αποδοτικούς μας πελάτες ξεπερνούν τα 100.000 τετραγωνικά μέτρα ετησίως. Χάρη στο νέο μας εργοστάσιο παραγωγής μελανιού, θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τους πελάτες μας με υψηλής ποιότητας μελάνι UVgel και να υποστηρίζουμε τον αυξανόμενο όγκο παραγωγής εκτυπώσεων, σήμερα αλλά και μελλοντικά».

Το νέο κέντρο παραγωγής μελανιού είναι πλήρως λειτουργικό από την 1η Δεκεμβρίου 2019 και διαθέτει μια καινοτομική ροή εργασίας υψηλής τεχνολογίας για την κατεργασία των πρωτογενών υλικών μέσα από πολλαπλά στάδια, σε βαρέλια των 200 λίτρων για κάθε χρώμα. Στο τέλος της αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής, το μελάνι μεταφέρεται σε φιάλες Canon UVgel, έτοιμο για άμεση αποστολή στους πελάτες, εξασφαλίζοντας έτσι γρήγορη παράδοση. 

«Καταφέραμε να διπλασιάσουμε την παραγωγή μελανιού σε λιγότερο από ένα χρόνο και η ομάδα που χειρίζεται τις λειτουργίες είναι πανέτοιμη να συνεχίσει να βοηθά τους πελάτες να εκτυπώνουν με σιγουριά αυξανόμενο όγκο γραφικών εφαρμογών σε φορμά roll-to-roll. Ταυτόχρονα, οι νέες μας εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν φιλικότερες με το περιβάλλον. Εστιάζοντας στην αποδοτικότητα των λειτουργιών, οι εγκαταστάσεις παρέχουν αυξημένη ενεργειακή οικονομία, με την επαναχρησιμοποίηση της ψυκτικής ικανότητας από άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής στο κέντρο μας, αξιοποιώντας μια μονάδα ανταλλαγής θερμότητας, για να θερμαίνουν τον ψυχρό αέρα που εισέρχεται στο κτίριο, με τη θερμότητα του αέρα που διαφεύγει από την αίθουσα παραγωγής», εξηγεί ο Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics – Canon Production Printing. 

Με το νέο εργοστάσιο παραγωγής μελανιού UVgel, η Canon υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά τη συνεχή της δέσμευση  και την αυξανόμενη φιλοδοξία της για την αγορά εκτύπωσης γραφικών εφαρμογών σε μεγάλο φορμά roll-to-roll.