Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε ως χορηγός στην Εκδήλωση Τεχνικής Ενημέρωσης με θέμα:  «GREEN DATA CENTERS», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το ASHRAE Hellenic Chapter, οι παρευρισκόμενοι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ακαδημαϊκοί επιστήμονες και επαγγελματίες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Stefano Lena, Air Economizer Product Manager της Schneider Electric σχετικά με τις τελευταίες εφαρμογές trim-cooling και variable speed drive τεχνολογίας συμπιεστή, καθώς και τη συμβολή της ανοιχτής, διαλειτουργικής αρχιτεκτονικής και πλατφόρμας EcoStruxure™ στην διαχείριση και επίβλεψη των data centers. 

Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της εταιρείας και να ενημερωθούν περαιτέρω σχετικά με την πλατφόρμα EcoStruxure™ της εταιρείας και τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της αποδοτικής λειτουργίας των data centers, καθώς και στη λήψη βέλτιστων επιχειρηματικών αποφάσεων. Η πλατφόρμα ελέγχου και διαχείρισης έχει αναπτυχθεί για εφαρμογές ΙΤ λύσεων σε κατοικίες, κτίρια, Data Center, υποδομές και για τη βιομηχανία. 

Στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τα data centers πιο βιώσιμα, χάρη στις λύσεις που προσφέρει, οι οποίες αυξάνουν την απόδοση και την αποτελεσματικότητά τους. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, όπως την ανάπτυξη νέων και εναλλακτικών ψυκτικών μέσων – ως ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – τη συμμόρφωση με τα ενεργειακά πρότυπα, τον σχεδιασμό με ολιστική προσέγγιση και τις τάσεις στην υποδομή των data centers. 

Συγκεκριμένα ο κ. Stefano Lena, MSc Electronics Engineering, Air Economizer Product Manager της Schneider Electric κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε τη σημασία των εξειδικευμένων λύσεων της εταιρείας όσον αφορά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των data centers ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και τη σημασία του εκσυγχρονισμού και της ενοποίησης τους με νέα προσαρμόσιμα σχέδια αναφοράς για ευέλικτη και γρήγορη ανάπτυξη στο edge. Τέλος, ανέφερε ότι η ανάγκη για μια λύση ψύξης με μικρότερο αποτύπωμα και ευέλικτη χωρητικότητα κρίνεται αναγκαία.