Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC λανσάρει την 88,98 εκ. (35”) AOC AGON AG353UCG η οποία αποτελεί μέρος της επόμενης γενιάς οθονών AGON 3 και μία αναβαθμισμένη εκδοχή της πολυβραβευμένης ultrawide οθόνης AG352UCG6.

Η AG353UCG ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των gamers: ρυθμό ανανέωσης 200 Hz, 2 ms GtG και χαμηλή καθυστέρηση εισόδου για την καλύτερη οπτική ανατροφοδότηση χωρίς αισθητό θάμπωμα στη κίνηση. Η εγγενής ανάλυση 3440 x 1440 UWQHD (21:9) σε συνδυασμό με την καμπυλότητα 1800R δημιουργεί το επόμενο επίπεδο βύθισης. Τα γραφικά της AG353UCG ζωντανεύουν χάρη στην τεχνολογία Quantum Dot, τα 1000 nits μέγιστη φωτεινότητα με VESA DisplayHDR 1000, την αντίθεση 2500:1 και την κάλυψη 90% DCI-P3. Τέλος, η οθόνη υποστηρίζει το Nvidia G-Sync Ultimate, προσφέροντας HDR με φωτεινότητα 1000 nits, εξαλείφοντας ταυτόχρονα το τραύλισμα και το σκίσιμο και μειώνοντας την καθυστέρηση.

pastedGraphic.png

Η εξαιρετικά γρήγορη και ultrawide AG353UCG της AOC: Ο φουτουριστικός σχεδιασμός συναντά την τεχνολογία αιχμής

Κομψός, φουτουριστικός σχεδιασμός 

Ο σχεδιασμός της AG353UCG είναι εξαιρετικός. Η οθόνη ακολούθησε το σχεδιασμό των τριών πλευρών χωρίς πλαίσιο, το δακτυλιοειδή RGB φωτισμό στην πλάτη και την κόκκινη βάση σε σχήμα V με το “αδελφάκι”  της AG273QCG το οποίο κέρδισε το βραβείο “Red Dot Design Award 2018”. Με κόκκινες/μαύρες λεπτομέρειες, η βάση με ρυθμιζόμενο ύψος (120χιλ) σε σχήμα V είναι κομψή, συμπαγής και ανθεκτική, αφήνοντας άφθονο χώρο στο γραφείο. Το ύψος του πάνελ της οθόνης είναι παρόμοιο με τις 28” 16:9 οθόνες, αλλά παρέχει περισσότερο οριζόντιο χώρο οθόνης χάρη στην αναλογία απεικόνισης 21:9. Γι’ αυτό το λόγο, είναι άνετη στη χρήση, παρέχοντας παράλληλα μία αξέχαστη εμπειρία θέασης. Το τεράστιο μέγεθος της οθόνης 35”  δεν είναι μόνο ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε παιχνίδια και αναμορφωμένες / εξαιρετικά ευρείες ταινίες, αλλά ενισχύει και την παραγωγικότητα. Ένα ευχάριστο πλεονέκτημα που μπορεί να ωφελήσει ειδικά τους creators ή τους live streamers. 

Έτοιμη για δράση

Η αναβάθμιση σε μια οθόνη AG353UCG σημαίνει μια επένδυση για όλα τα είδη βίντεο παιχνιδιών. Ο ρυθμός ανανέωσης 200 Hz παρέχει ταχύτητα ανταγωνιστικού επιπέδου όχι μόνο για racing, sim, action, MMORPG, ή 5v5 arena games, αλλά ακόμα και για ανταγωνιστικούς FPS παίκτες. Οι χρόνοι μετάβασης των μεμονωμένων pixels είναι τόσο χαμηλοί που επιτρέπουν στο panel να εμφανίζει 200 καρέ ανά δευτερόλεπτο χωρίς υπολείμματα. Με το χρόνο απόκρισης GtG 2 ms της AG353UCG, το θάμπωμα της κίνησης ουσιαστικά εξαλείφεται. Έτσι, λαμβάνοντας μία άμεση οπτική ανατροφοδότηση των γρήγορων εισόδων τους, οι gamers αισθάνονται “συνδεδεμένοι” με τον κόσμο του παιχνιδιού όπως ποτέ άλλοτε.

Εξαιρετικά γραφικά παιχνιδιών

Το να είναι μία από τις ταχύτερες οθόνες δεν είναι εύκολο, αλλά έχοντας μια εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας την ίδια στιγμή είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Το VA panel της AG353UCG χρησιμοποιεί τεχνολογία Quantum Dot η οποία της επιτρέπει να προσφέρει κάλυψη 90% DCI-P3, σημαντικά μεγαλύτερο πεδίο χρωμάτων από το βασικό sRGB πεδίο. Το panel 10-bit παράγει επίσης 1,07 δισεκατομμύριο χρώματα πράγμα που σημαίνει πιο ομαλές μεταβάσεις χρωμάτων και πιο ακριβή χρώματα σχεδιασμένα για περιεχόμενο HDR (High Dynamic Range). Η AG353UCG μπορεί να προβάλλει με ακρίβεια το HDR στα παιχνίδια, χρησιμοποιώντας G-Sync Ultimate με την λιγότερη καθυστέρηση εισόδου, και HDR σε ταινίες / τηλεοπτικές εκπομπές, υποστηρίζοντας VESA DisplayHDR 1000. Το δυναμικό του εύρος κυμαίνεται από 0,05 nits στα επίπεδα μαύρου έως 1000 nits σε περιοχές με μέγιστη φωτεινότητα. Χάρη στο VA panel της, η οθόνη μπορεί να υποστηρίξει και στατική αντίθεση 2500:1, διπλάσια από τα κοινά IPS ή TN panels. Επιπλέον, οι 512 τοπικές dimming zones παρέχουν ένα απίστευτα μεγάλο δυναμικό εύρος.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Η AG353UCG δεν είναι μόνο εντυπωσιακή αναφορικά με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, αλλά και για την άνεση  των χρηστών. Το επανασχεδιασμένο, μοντέρνο OSD (On-screen display) μπορεί εύκολα να προηγηθεί μέσω χειριστηρίου 5 επιλογών στο κάτω πλαίσιο. Η αποθήκευση  των ακουστικών είναι ακόμα πιο βολική με το στήριγμα των ακουστικών από τα προηγούμενα μοντέλα που τώρα είναι τοποθετημένο από την αριστερή και τη δεξιά μεριά. Η οθόνη μπορεί εύκολα να συνδεθεί με ένα κλικ στην κομψή, μεταλλική βάση ή να εντοιχιστεί. Η βάση όχι μόνο παρέχει σταθερότητα, αλλά και μία λαβή μεταφοράς, διαχείριση καλωδίων, και εργονομικές προσαρμογές στο ύψος (120χιλ) και την κλίση. Με την λειτουργία Light FX της AOC (προσαρμόσιμος δακτυλιοειδής φωτισμός RGB στην πίσω μεριά), η οθόνη μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στο ξεχωριστό στήσιμο που επιλέγει κάθε gamer. Και για ένα εύκολο στήσιμο, όλα τα απαραίτητα καλώδια για να συνδεθεί η οθόνη με τον υπολογιστή (DisplayPort 1.4 και HDMI 2.0) συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία.

Η οθόνη AGON AG353UCG της AOC θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο 2020 με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης στα 2509 EUR.