Δύο μήνες μόλις μετά την κυκλοφορία ενός playable teaser για το Gothic Remake με σκοπό τη συγκέντρωση απόψεων από την πλευρά των παικτών, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: οι λάτρεις του τίτλου θέλουν ένα νέο «παλιάς κοπής» Gothic και η πλειονότητα (ποσοστό: 94,8%) προτιμά την ανάπτυξη ενός remake του εμβληματικού, Γερμανικού RPG Gothic, το οποίο κυκλοφόρησε το 2001.

Πάνω από 180.000 παίκτες δοκίμασαν το teaser μέχρι τώρα. Το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου 2020 η THQ Nordic απέσυρε τη δημοσκόπηση και με αυτό το Δελτίο Τύπου δημοσιεύει τα αποτελέσματα και τα γραφήματα που προέκυψαν από αυτήν. Με πάνω από 43.000 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια και πάνω από 9.000 (ναι, αλήθεια!) reviews στην υπηρεσία Steam και σε διάφορες συζητήσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να επεξεργαστεί κανείς.

Ανυπομονείτε να τα δείτε κι εσείς; Με δεδομένο ότι η εταιρεία θέλει μια διάφανη και ανοικτή προς την κοινότητα παραγωγή του παιχνιδιού από το πρώτο κιόλας βήμα της, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε ένα πρακτικό PDFαρχείο, ή – για τους ανθρώπους που λατρεύουν να αναλύουν δεδομένα – ολόκληρο το αρχείο με τις 43.111 συμμετοχές.