H Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία του RF 24-105mm F4-7.1 IS STM καθώς και την ανάπτυξη των RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x και Extender RF 2x. Ενισχύοντας τη δέσμευσή της στο EOS R System και το RF Mount, η Canon επιβεβαιώνει επίσης ότι θα προβεί στην κυκλοφορία πέντε φακών RF φέτος, φτάνοντας συνολικά τους εννέα νέους φακούς RF μέσα στο 2020. 

Εγκαινιάζοντας αυτή τη σειρά νέων προϊόντων για το 2020, ο RF 24-105mm F4-7.1 IS STM είναι ένας ελαφρύς, συμπαγής και ευέλικτος φακός ζουμ, ιδανικός για ενθουσιώδεις φωτογράφους, λάτρεις της περιπέτειας. Χάρη στο ευρύ εστιακό του εύρος, ο RF 24-105mm F4-7.1 IS STM προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ευελιξίας και μεγέθους στην κατηγορία του, επιτρέποντας στους ενθουσιώδεις φωτογράφους να καταγράφουν πολλαπλά είδη διαφορετικών λήψεων με εκπληκτική ποιότητα – καθιστώντας τον φακό ιδανικό για γενική χρήση και σύντροφο στα ταξίδια.

Ένας εξαιρετικός ταξιδιωτικός σύντροφος

Το εστιακό μήκος 24-105mm, το βάρος των μόλις 395 γραμμαρίων και οι διαστάσεις 88,8mm x 76,6mm καθιστούν τον RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ιδανικό για όσους επιθυμούν έναν φακό με μεγάλη ευελιξία στο εστιακό μήκος, αλλά δεν διαθέτουν πολύ χώρο στο σακίδιό τους, αλλά ούτε θέλουν να κουβαλούν μεγάλο βάρος, κάτι που συχνά απαιτείται στην ταξιδιωτική φωτογραφία. Ο RF 24-105mm F4-7.1 IS STM σε συνδυασμό με την EOS RP ζυγίζουν μόλις 880 γραμμάρια , παρέχοντας ίση ισορροπία μεταξύ φακού και μηχανής και άνεσης, όταν φωτογραφίζει κανείς σε ποιότητα πλήρους καρέ εν κινήσει, τόσο σε στατική, όσο και σε κινούμενη εικόνα. 

Βελτιώνοντας το ήδη ευέλικτο εστιακό του εύρος, ο RF 24-105mm F4-7.1 IS STM όχι μόνο διαθέτει επιπλέον μεγέθυνση 0,4x φυσικού μεγέθους,  αλλά και μια νέα δυνατότητα από την Canon, για μακροφωτογράφηση με εστίαση στο κέντρο 0,5x – Center Focus Macro. Αυτή η δυνατότητα παρέχει στους φωτογράφους υψηλή μεγέθυνση στα 24mm, με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά ελάχιστη κοντινή απόσταση εστίασης στα 13cm. Αυτό έχει ως συνέπεια, το θέμα στο κέντρο του κάδρου να αποτυπώνεται με εξαιρετική ακρίβεια, αποκαλύπτοντας με πανέμορφο τρόπο κρυμμένες λεπτομέρειες, καθώς οι άκρες της εικόνας θολώνουν σταδιακά με ένα ωραίο εφέ, το οποίο είναι τέλειο για τους φωτογράφους που επιθυμούν να διευρύνουν τα δημιουργικά τους όρια.

Υψηλή απόδοση για στιγμιότυπα και βίντεο

Ο RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ωφελείται από την κληρονομιά οπτικής υπεροχής της Canon και τις δυνατότητες υψηλής ταχύτητας επικοινωνίας μεταξύ μηχανής και φακού, που διέπουν τη σειρά RF. Χάρη στο μεγάλο οπίσθιο στοιχείο και την επίστρωση της Canon, Super Spectra Coating, οι ενθουσιώδεις φωτογράφοι θα απολαμβάνουν υψηλή οπτική απόδοση σε όλο το φάσμα του κάδρου, με ελάχιστα φαινόμενα σκίασης και λαμπυρίσματος. Διαθέτοντας ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό με όλους τους φακούς της σειράς RF της Canon, ο RF 24-105mm F4-7.1 IS STM διαθέτει επιπλέον το δικό του προφίλ δεδομένων διόρθωσης φακού DLO, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν εκπληκτικές εικόνες με ελάχιστη ανάγκη για post-processing.

Ο μηχανισμός αυτόματης εστίασης STM του RF 24-105mm F4-7.1 IS STM προσφέρει επίσης υψηλή ταχύτητα AF τόσο σε στιγμιότυπα, όσο και ομαλή και ήσυχη απόδοση κατά την εγγραφή βίντεο. Με τη βοήθεια του συστήματος σταθεροποίησης 5-stop Image Stabilization (IS), οι φωτογράφοι μπορεί να είναι σίγουροι ότι καταγράφουν σταθερά στιγμιότυπα και βίντεο, όταν χρησιμοποιούν τη μηχανή εν κινήσει.

Με την κυκλοφορία του RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, την ανακοίνωση της ανάπτυξης των RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x και Extender RF 2x, παράλληλα με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας πέντε ακόμη φακών RF μέσα στο 2020, είναι προφανής η ισχυρή δέσμευση της Canon για την προώθηση του RF Mount. Επιπλέον, η Canon έχοντας μόλις ανακοινώσει την EOS R5, μια φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ, η οποία επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τις επαγγελματικές μηχανές mirrorless, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή της απέναντι σε νέους, υπάρχοντες και μελλοντικούς χρήστες του EOS System, προσφέροντάς τους ένα πλήρες σύνολο επιλογών, ανεξαρτήτως των δημιουργικών τους φιλοδοξιών.