Κάντε το WiiRemote τιμονιέρα!

Πρόσφατα, το αξεσουάρ Wii Zapper έδωσε τη μορφή όπλου στο πολυτάλαντο χειριστήριο της παιχνιδομηχανής της Nintendo. Το Mario Kart συνοδεύεται από ένα τιμόνι στο οποίο εφαρμόζει το χειριστήριο του Wii, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε τιμονιέρα, γρήγορα, εύκολα, χωρίς καλώδια, βάσεις στήριξης ή ρυθμίσεις…

mariocartΤα παιχνίδια αγώνων ταχύτητας αποτελούσαν ανέκαθεν τον εφιάλτη του αρχάριου gamer. Όποτε κάποιος πρωτάρης προσπαθούσε να παίξει με ένα κλασικό χειριστήριο, έβλεπε το όχημά του να «κουτουλάει» αριστερά-δεξιά στα τοιχώματα της πίστας. Εξίσου απογοητευτική ήταν αρκετές φορές και η εμπειρία της τιμονιέρας. Αφού είχε δαπανήσει κανείς μια περιουσία για να την αγοράσει, αφού είχε αφιερώσει ένα απόγευμα για να συνδέσει πετάλια, τιμόνια και να τα στερεώσει πάνω σε ένα δύσμοιρο τραπέζι, αφού είχε ακούσει την γκρίνια των υπολοίπων στο σπίτι πως μετέτρεψε το σαλόνι σε τσίρκο, το αποτέλεσμα ήταν να εξακολουθεί να οδηγεί σαν μεθυσμένος, με μοναδική διαφορά πως κατά διαστήματα η τιμονιέρα εκτοξεύονταν λόγω των απότομων ελιγμών του, διαλύοντας τα πάντα σε ακτίνα λίγων μέτρων.

Το Mario Kart για το Wii δίνει τέλος στις τραυματικές αυτές εμπειρίες, παρέχοντας ένα απλό πλαστικό τιμόνι στο οποίο τοποθετείτε το Wii Remote. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείτε σε χρόνο μηδέν ένα ασύρματο τιμόνι, δίχως βάση στήριξης, χωρίς ανάγκη εγκατάστασης και απεγκατάστασης μόλις τελειώσει το παιχνίδι και, φυσικά, χωρίς καλώδια. Αν συνυπολογίσετε πως το συγκεκριμένο αξεσουάρ συνοδεύει ένα εξαιρετικό racing παιχνίδι, εύκολα καταλήγετε στο εξής συμπέρασμα: το Mario Kart τρελαίνει κόσμο! Ακόμα και αν είστε φανατικοί των racing games, ακόμα και αν μέχρι σήμερα κρίνατε αυστηρά έναν τίτλο ανάλογα με το πόσο ραφιναρισμένα γραφικά επιδεικνύει, πόσο ρεαλιστική είναι η οδήγηση ή πόσα πιστά αντίγραφα πραγματικών μοντέλων αυτοκινήτων διαθέτει, θα διαπιστώσετε πως το Mario Kart είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για ένα game που θα σας δελεάσει να παίξετε εναντίον άλλων 10 παικτών online ή ακόμα καλύτερα, στο σαλόνι σας!

Έως και 4 παίκτες μπορούν να κοντραριστούν σε split screen, θυμίζοντας ατμόσφαιρα από παλιές καλές arcade εποχές, όπου οι πιτσιρικάδες συνωστίζονταν ανά παρέες στα «ουφάδικα» για να παίξουν Daytona. Αρχάριοι και βετεράνοι μπορούν να… τρίψουν τους προφυλακτήρες τους και να βγάλουν όλο το πατροπαράδοτο ελληνικό οδηγικό ταμπεραμέντο τους στις πίστες του Mario Kart, υιοθετώντας οποιοδήποτε από τα 5 διαφορετικά σετ χειρισμού τους ταιριάζει. Μπορείτε εναλλακτικά να οδηγήσετε στρίβοντας σαν τιμόνι το Wii Wheel, κρατώντας το Wii Remote σαν τιμόνι μοτοσικλέτας, γέρνοντάς το προς τα πλάγια, χρησιμοποιώντας Classic ή Nintendo GameCube controller ή συνδυάζοντας Wii Remote και Nunchuk. Στο καινούριο Mario Kart κάνουν το ντεμπούτο τους και οι μοτοσικλέτες, προσφέροντας νέες προεκτάσεις στο gameplay, όπως σούζες, οι οποίες πραγματοποιούνται τραβώντας το τιμόνι προς τα πάνω. Εκτός από τους διάσημους πρωταγωνιστές του κόσμου του Mario, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας Mii καρικατούρες ως οδηγούς των ιδιόρρυθμων οχημάτων του παιχνιδιού.

Τέλος, ένα νέο ομώνυμο Wii Channel σας παρέχει τη δυνατότητα να αναρριχηθείτε στην παγκόσμια κατάταξη συγκρίνοντας τις επιδόσεις σας με αυτές παικτών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο συγκεκριμένο κανάλι αναμένονται και ειδικά events διοργανωμένα από τη Nintendo, για όσους αναζητούν τη δόξα και τη διεθνή καταξίωση!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec