Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσιάζει το EcoStruxure™ Facility Expert, ένα λογισμικό βασισμένο στο cloud, το οποίο οπτικοποιεί την κατανάλωση ενέργειας, βελτιστοποιεί τη διαχείριση του κόστους της και συμβάλει στον προγραμματισμό της συντήρησης του εξοπλισμού.

Πρόκειται για μια ισχυρή λύση λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την επιχείρησή σας πιο αποδοτική, οικονομικά αποτελεσματικότερη και να αυξήσει την αξιοπιστία των διαδικασιών και του ενεργητικού. Χρησιμοποιείται ευρέως σε εμπορικές εγκαταστάσεις, όπως εμπορικά κέντρα και διάφορες αλυσίδες λιανικής πώλησης, ή άλλες σύνθετες βιομηχανικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Η κάθε επιχείρηση μπορεί να επιλέξει μια εξατομικευμένη λύση που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της. Η εφαρμογή της θα υλοποιηθεί από έναν πιστοποιημένο συνεργάτη EcoXpert της Schneider Electric. Με το cloud λογισμικό EcoStruxure™ Facility Expert, είναι εφικτό όχι μόνο να βελτιστοποιηθεί η αποδοτικότητα των επιχειρήσεων στον εμπορικό ή βιομηχανικό κλάδο, αλλά και να προσφερθεί η δυνατότητα στους χρήστες να προγραμματίσουν τις εργασίες προληπτικής συντήρησης του εξοπλισμού τους. Με την αναβαθμισμένη εφαρμογή, το EcoStruxure™ Facility Advisor, οι χρήστες μπορούν επίσης να κερδίσουν προστιθέμενη αξία: πιο ισχυρό λογισμικό και υπηρεσίες analytics που, ενώ παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας, μπορούν να ελέγξουν και την απόδοση του εξοπλισμού σε πολύπλοκες διαδικασίες. Χρησιμοποιώντας έξυπνους αλγορίθμους Artificial Intelligence, το λογισμικό εντοπίζει πηγές εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και βλάβες στον εξοπλισμό. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης λαμβάνει ταυτόχρονα συμβουλές από τον πιστοποιημένο EcoXpert συνεργάτη της Schneider Electric,  καθώς και πρόσθετες συστάσεις για τον εξορθολογισμό της κατανάλωσης και την επίτευξη υψηλότερων κερδών ανά τετραγωνικό μέτρο της αλυσίδας ή της εγκατάστασης παραγωγής. Αυτό είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση ενεργειακών πιστοποιητικών,  όπως το ISO50001.

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα είναι οι αλυσίδες λιανικής, οι οποίες, σύμφωνα με τους κανονισμούς HACCP, πρέπει να καταγράφουν τη θερμοκρασία όλων των ψυγείων στα καταστήματα τους δύο φορές την ημέρα. Τέτοιες εργασίες απαιτούν χρόνο από τους υπαλλήλους, αποσπώντας τους από τα κύρια καθήκοντά τους. Χρησιμοποιώντας το Facility Expert, αυτές οι εργασίες αυτοματοποιούνται, συλλέγονται σε ένα κεντρικό σύστημα και καταγράφονται συστηματικά και με αξιοπιστία. Η προστιθέμενη αξία είναι η έγκαιρη ανίχνευση των δυσλειτουργιών του εξοπλισμού και η ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο του διευθυντή του καταστήματος και των συνεργατών της συντήρησης του εξοπλισμού. Έτσι εξασφαλίζεται πάντα έγκαιρη και γρήγορη επανάκτηση της λειτουργίας των εξοπλισμών. Περισσότερα στο: https://www.schneider-electric.com/en/product-range-presentation/63106-ecostruxure%E2%84%A2-facility-expert 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=zXnKU2armOQ

 Το Facility Expert Logbook είναι ένα απλό και δωρεάν εργαλείο, το οποίο επιτρέπει:

  • Την αποθήκευση όλου του τεχνικού φακέλου ενός έργου στο Cloud, ώστε να υπάρχει πάντα εύκολη και ασφαλής πρόσβαση.
  • Την δημιουργία αναφορών και την λήψη ειδοποιήσεων σχετικά με την κατάσταση του εξοπλισμού.
  • Τον προγραμματισμό των εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού.

Κατεβάστε την εφαρμογή Facility Expert ή συνδεθείτε μέσω υπολογιστή από το παρακάτω link: https://app.schneider-electric.com/ecostruxure/facilityexpert/#/login