Η Σήμερα η Nikon παρουσιάζει το νέο κορυφαίο μοντέλο DSLR: την D6. Από τις ειδησεογραφικές λήψεις έως την κάλυψη διεθνών αθλητικών συναντήσεων, αυτή η εξαιρετική φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

 Με το ισχυρότερο σύστημα AF της Nikon έως τώρα και με γρήγορες συνδέσεις ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή για τη μεταφορά εικόνων σε πραγματικό χρόνο, η D6 επιτρέπει στους επαγγελματίες να δημιουργούν εικόνες και να τις παραδίδουν χωρίς περιορισμούς. Ο νέος μηχανισμός AF είναι πιο γρήγορος από ποτέ. Μια διάταξη 105 επιλέξιμων αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης (cross type) με υψηλότερη πυκνότητα κάλυψης κατά 1,6x σε σύγκριση με την D5 οδηγεί την ακρίβεια σε νέα ύψη. Προσθέστε και την απαράμιλλη απόδοση ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού, καθώς και το ανώτερο επίπεδο απόδοσης στην απόκτηση θεμάτων. Ένα αυξημένο εύρος επιλέξιμων μοτίβων AF επιλογής περιοχής από ομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να βελτιστοποιούν τη ρύθμιση AF για οποιαδήποτε εργασία και να επιτυγχάνουν περισσότερες καθαρές λήψεις της δράσης.

Οι ενσωματωμένες συνδέσεις στη φωτογραφική μηχανή εξασφαλίζουν τις υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς καθώς βρίσκεστε εν κινήσει και δεν μειώνονται ενώ τραβάτε λήψεις. Οι βελτιωμένες ροές εργασίας εξασφαλίζουν περισσότερους τρόπους για να επιλέξετε και να δώσετε προτεραιότητα στις κύριες λήψεις για μεταφορά, χαρίζοντας στους φωτογράφους ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε ένα χώρο όπου κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Οι οθόνες υψηλής ανάλυσης της φωτογραφικής μηχανής παρέχουν βελτιωμένη προβολή και αναγνωσιμότητα, ενώ η D6 διατηρεί παράλληλα το ανθεκτικό σώμα που ανέδειξε την D5 σε αγαπημένο μοντέλο για τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: “Η D6 είναι ένας εκπληκτικός διάδοχος της Nikon D5. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της Nikon περιλαμβάνει βελτιώσεις σε σχέση με την προκάτοχό του με καθοριστική για τον κλάδο λειτουργία AF και ευέλικτη συνδεσιμότητα. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τη δράση, τον φωτισμό ή το περιβάλλον. Μπορείτε όμως να ελέγξετε την D6 και αυτή η DSLR σάς επιτρέπει να αποτυπώνετε όλες τις καθοριστικές στιγμές.”

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

AF πεδίου 105 που θέτει νέα πρότυπα: Διάταξη 105 επιλέξιμων αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης (cross type) που φτάνει έως τα -4,5 EV στο κεντρικό σημείο εστίασης και -4 EV σε όλα τα άλλα σημεία. Λειτουργία AF επιλογής περιοχής από ομάδα με περισσότερες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για απαράμιλλη δυνατότητα παρακολούθησης. Βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης σκηνών για κορυφαία λήψη θεμάτων.

Πετύχετε ακριβώς τη λήψη που θέλετε: Η D6 επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν εκείνοι το αρχικό σημείο εστίασης κατά τη λήψη με AF αυτόματης επιλογής περιοχής και να θέτουν προτεραιότητα στα μάτια του θέματος κατά τη χρήση AF αυτόματης επιλογής περιοχής ή παρακολούθησης 3D.

Κορυφαία ακρίβεια και ταχύτητα: Εκμεταλλευτείτε τις ταχύτητες ριπής που φτάνουν τα 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με πλήρες AF/AE ή έως 10,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία άηχης φωτογράφισης.

Ποιότητα εικόνας κορυφαίου μοντέλου: Φακοί μοντούρας F. Αισθητήρας CMOS πλήρους κάδρου 20,8 MP. Επεξεργαστής εικόνας EXPEED 6. Αισθητήρας RGB 180K pixel. Μεγάλο εύρος ISO 100–102400 επεκτάσιμο σε ISO 3280000 και σε ISO 50.

Γρήγορες συνδέσεις ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή: Ενσωματωμένα Wi-Fi, Bluetooth και GPS. Το ενσύρματο LAN της φωτογραφικής μηχανής υποστηρίζει το πρότυπο 1000BASE-T και επιτυγχάνει ταχύτερη επικοινωνία κατά περίπου 15% σε σύγκριση με την επίσης καταξιωμένη D5.

Οπτικό σκόπευτρο 0,72x με στοιχεία OLED: Εξασφαλίζει απόλυτα ακριβή επιβεβαίωση σε ένα ευρύ πεδίο προβολής, χωρίς καθυστέρηση. Στο σκόπευτρο εμφανίζονται ενδείξεις pitch and roll.

Απλοποιημένη ροή εργασιών: Περισσότεροι τρόποι να ελέγξετε, να επιλέξετε και να μεταφέρετε τις κύριες λήψεις χάρη στην εξαιρετικά ευκρινή οθόνη αφής 3,2 ιντσών. Οι βασικές λήψεις μπορούν να σταλούν στην αρχή της ουράς αποστολής καθώς μεταφέρετε εικόνες σε υπολογιστή μέσω ενσύρματου LAN ή από τη σύνδεση Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής.

Ευέλικτες υποδοχές καρτών: Οι διπλές υποδοχές κάρτας δέχονται κάρτες XQD και CFexpress, τις ταχύτερες κάρτες που είναι διαθέσιμες έως σήμερα. Επωφεληθείτε από τις γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης, εγγραφής και μεταφοράς.

Εργονομικές εξελίξεις: Οι οθόνες υψηλότερης ανάλυσης παρέχουν βελτιωμένη ορατότητα και δυνατότητα ανάγνωσης. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση στις κύριες θύρες ακόμη και όταν φωτογραφίζετε με συνδεδεμένο ασύρματο πομπό.

Ανθεκτική και ασφαλής: Το στιβαρό σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε περιβάλλον, ενώ παράλληλα η D6 είναι συμβατή με τις δημοφιλείς κλειδαριές Kensington.