Η Samsung Electronics ανακοινώνει την έναρξη ανοιχτού διαγωνισμού σε συνεργασία με τη Niio, την premium πλατφόρμα Τέχνης Νέων Μέσων.

Ο διαγωνισμός Samsung The Wall x Niio Art απευθύνεται τόσο σε πρωτοεμφανιζόμενους όσο και καθιερωμένους καλλιτέχνες, με στόχο την ανακάλυψη της πιο εμπνευσμένης ψηφιακής τέχνης, από όλον τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν την ευκαιρία να προβληθούν, διεθνώς, μέσω της κορυφαίας ποιότητας οθόνης The Wall της Samsung, την 4K Micro LED ως ψηφιακό καμβά μεγάλου μεγέθους, καθώς και χρηματικά έπαθλα αξίας μέχρι $15.000. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με μια σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων σε δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Κορέα, η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Η.Π.Α.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού θα συμμετέχει στην εκδήλωση βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στον εκθεσιακό χώρο της The Wall. Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από διάσημους καλλιτέχνες, οι οποίοι για να αναδείξουν τους νικητές, θα αξιολογήσουν τις συμμετοχές λαμβάνοντας υπόψη την καλλιτεχνική δημιουργικότητα, την πρωτότυπη ιδέα και την λεπτομέρεια στην απόδοση. 

«Η Samsung πάντα αναζητά νέους τρόπους για να αυξήσει τον αντίκτυπο του premium περιεχομένου όσο το δυνατόν περισσότερο, και να εξελίξει την εμπειρία των χρηστών στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Hyesung Ha, Senior Vice President του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Αυτός ο ανοιχτός διαγωνισμός, σε συνεργασία με την πλατφόρμα Niio Art και την παγκόσμια κοινότητά της, είναι ένας φόρος τιμής στους πρωτοπόρους καλλιτέχνες και τα κορυφαία ταλέντα των ψηφιακών τεχνών, και παρέχει μια σημαντική πλατφόρμα στην καλλιτεχνική κοινότητα για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Ο διαγωνισμός θα διαδραματίσει, επίσης, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των εμπειριών προβολής επόμενης γενιάς, που θα πάρουν ζωή μέσω της εκπληκτικής οθόνης The Wall».

«Στo σύγχρονο δικτυωμένο κόσμο, οι καλλιτέχνες βασίζονται στα ψηφιακά εργαλεία για να εκφραστούν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Samsung για να προσφέρουμε σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να μοιραστούν τις δημιουργίες τους στον πιο διάσημο και μεγάλο καμβά που υπάρχει», δήλωσε ο Rob Anders, CEO στη Niio. «Ακόμα, τα σχέδιά μας για τη συγχρονισμένη, παγκόσμια αποκάλυψη των δημιουργιών που θα διακριθούν τον Μάιο θα αλλάξουν τον τρόπο που ο κόσμος απολαμβάνει τις ψηφιακές τέχνες».  

Η Niio εμπνέει τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας απρόσκοπτη πρόσβαση σε premium βίντεο και τέχνη των νέων μέσων, μέσω τεχνολογιών αιχμής και επιμελημένης πλατφόρμας διανομής. Η πλατφόρμα της Niio δίνει τη δυνατότητα σε μια αυξανόμενη κοινότητα με περισσότερους από 4.000 καλλιτέχνες και συνεργάτες από περισσότερες από 70 χώρες να δημοσιεύσουν οι ίδιοι τα έργα τέχνης νέων Μέσων. Στη συνέχεια, καταναλωτές από όλο τον κόσμο μπορούν να δανειστούν ή να αγοράσουν τα δημοσιευμένα έργα, για να τα απολαμβάνουν σε συσκευές προβολής υψηλής ποιότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το https://www.niio.com/get/the-wall-open-call/ για να υποβάλλουν την καλλιτεχνική δημιουργία τους, να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τις προδιαγραφές συμμετοχής, τους κανόνες, τις καταληκτικές ημερομηνίες αλλά και για τα βραβεία. Για  περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οθόνη The Wall της Samsung, παρακαλούμε επισκεφθείτε το: https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/the-wall.