Η αναγέννηση των turn-based RPG

Τα turnbased RPG είναι για τους Ιάπωνες ότι η φέτα για τους Έλληνες… εθνικό προϊόν. Για ακόμα μια φορά, ο Hironobu Sakaguchi, ο άνθρωπος πίσω από τα Final Fantasy, δίνει τον καλύτερό του εαυτό, σχεδιάζοντας έναν τίτλο… επικών διαστάσεων για το Xbox360.

lostodysseyΜε αφηγηματικές πινελιές σεναρίου από τον βραβευμένο συγγραφέα Kiyoshi Shigematsu και υπό την εμπνευσμένη ενορχήστρωση του περιβόητου game designer, Hironobu Sakaguchi, το «Lost Odyssey» ξετυλίγει το μίτο της ιστορίας του Kaim Argonar, ενός αθάνατου ήρωα που έχει ζήσει ήδη 1.000 χρόνια μα δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν του. Η οδύσσεια της ανακάλυψης της πραγματικής του ταυτότητας ξεκινά μέσα από ένα επικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, δράση και ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Αρκετοί χαρακτήρες θα σταθούν στο πλευρό του Kaim, ακολουθώντας τον στις περιπέτειές του σε έναν μαγικό κόσμο φαντασίας.

Τα ανυπέρβλητα γραφικά του «Lost Odyssey» (με χρήση της μηχανής Unreal Engine 3) δημιουργούν το ιδανικό φόντο δράσης, παρασύροντας τον παίκτη σε μια μοναδική απόδραση από την πραγματικότητα. Παράλληλα, ο γνωστός σχεδιαστής comic, Takehiko Inoue, και ο συνθέτης, Nobuo Uematsu, στρατολογήθηκαν, προκειμένου τα γραφικά, αλλά και η μουσική του παιχνιδιού, να αποτελούν πραγματική εμπειρία. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν χωροχρόνο που θυμίζει μεσαίωνα, με αρκετά, ωστόσο, στοιχεία από την βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Ο Kaim, μάλιστα, δεν είναι ο μόνος αθάνατος που περιπλανιέται με χαμένη μνήμη. Άλλοι τρεις αθάνατοι έχουν χάσει ταυτόχρονα τη μνήμη τους, γεγονός που πλέκει τις μοίρες τους σε έναν ιστό που καλύπτει ένα σατανικό σχέδιο, ένα σχέδιο που απειλεί δυο διαφορετικούς κόσμους.

Η μελαγχολία του αθάνατου (παρηγοριά στους πεθαμένους!) φορτίζει συναισθηματικά το gameplay, μιας και ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά πτυχές της ζωής του γιαπωνέζου… highlander που έχουν να κάνουν με την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Περνώντας στο σύστημα μάχης, το «Lost Odyssey» διατηρεί τα παραδοσιακά στοιχεία των turnbased RPG, «πασπαλίζοντάς» τα με γερές δόσεις «εύγευστης» κινηματογραφικής δράσης. Με φιλοσοφία που θυμίζει σκάκι, ο παίκτης επιλέγει πως θα ενεργήσει ο κάθε χαρακτήρας και έπειτα περιμένει τη σειρά των αντιπάλων.

Μπορείτε να διατάξετε τους χαρακτήρες σας να επιτεθούν με το όπλο που θεωρείτε καταλληλότερο για την περίσταση και τον εχθρό ή να τους βάλετε να χρησιμοποιήσουν κάποιο αντικείμενο, spell ή ιδιαίτερη ικανότητά τους. Η στρατηγική που απαιτεί μια τέτοιου τύπου μάχη, καθιστά το gameplay ένα κλικ πιο «ενήλικο» από το να πατά κάποιος καταιγιστικά και ασταμάτητα κουμπιά, πετσοκόβοντας αντιπάλους. Αν αναζητάτε ένα παραμύθι που θα σας μεταφέρει σε ένα πρωτόγνωρο κόσμο, το «Lost Odyssey» αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή τίτλων για το Xbox 360 σας.


ΣΥΣΤΗΜΑ

X360


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft