Η Digisec είναι Aργυρός Xορηγός στην Ετήσια εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών προσφοράς στην αιολική ενέργεια στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 20:00.

Η Digisec είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών στις ανεμογεννήτριες. Το καινοτόμο Bird Monitoring System (BMS) που σχεδίασε και παράγει η Digisec είναι μοναδικό παγκοσμίως και βασίζεται σε έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης. Το Bird Monitoring System (BMS) αναγνωρίζει, κατηγοριοποιεί και στην συνέχεια απωθεί τα προστατευόμενα είδη πτηνών που έχουν οριστεί από την ΑΕΠΟ κάθε αιολικού πάρκου και βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης με ανεμογεννήτριες. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία συμβάλλει στην προστασία των πτηνών και στην ανάπτυξη του κλάδου της αιολική ενέργειας. 

Ο Κος Βασίλης Ορφανός, Πρόεδρος της Digisec, δήλωσε πως: «Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε ως Αργυρός Χορηγός στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας. Είμαστε υπερήφανοι που η εταιρείας μας έχει αναπτύξει αυτό το καινοτόμο ελληνικό σύστημα (Bird Monitoring System) χρησιμοποιώντας τις state-of-the-art τεχνολογίες ασφάλειας και ανάπτυξης λογισμικού. Έχουμε καταφέρει να απωθούμε τα προστατευόμενα πτηνά από τις ανεμογεννήτριες, μεγιστοποιώντας την απόδοση των Α/Γ (εκμηδενίζοντας σχεδόν το σταμάτημα τους) και περιορίζοντας στο έπακρο την ηχορύπανση. Εκφράζουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στην ΕΛΕΤΑΕΝ, για την προώθηση του κλάδου της αιολικής ενέργειας με ελληνική υπεραξία»

H Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, ιδρύθηκε το 1990 και σκοπός της είναι να επιδιώκει την προαγωγή της επιστήμης και έρευνας στον τομέα της αιολικής ενέργειας. 

Η Digisec Α.Ε. είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής, της τεχνολογίας, της ασφάλειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Με την σχεδίαση και ανάπτυξη του αμιγώς ελληνικού και καινοτόμου Bird Monitoring System (BMS V.2), η Digisec συμβάλει τόσο στην προβολή της Ελλάδας σαν κοιτίδα καινοτομίας, όσο και στην ανάπτυξη της αγοράς της αιολικής ενέργειας διεθνώς με ελληνική υπεραξία.

Το Bird Monitoring System V.1 έχει εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας του ενεργειακού κολοσσού ENEL Green Power και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, συνολικής ισχύος 154 MW.

Με ένα σύνολο δυναμικών στελεχών από ηχηρά ονόματα στο χώρο της πληροφορικής και τεχνολογίας και με γνώμονα τη πολυετή εμπειρία, έχει ήδη καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά και να ολοκληρώσει έργα με καινοτόμες λύσεις, μεγάλου βεληνεκούς, κατατάσσοντάς την ως μια δυναμική, πρωτοποριακή και ανταγωνιστική εταιρεία.