H Microsoft ανακοινώνει με μεγάλη ευχαρίστηση μια δωρεάν διήμερη εκδήλωση για επαγγελματίες τεχνολογίας σε ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE), αλλά και πέραν αυτής, με στόχο να τους εξοπλίσει με τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν σε έναν κόσμο ολοένα πιο καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής σειράς εκδηλώσεων, το Ignite The Tour θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, στις 24-25 Φεβρουαρίου 2020. 

Οι συνεδρίες του Ignite The Tour της Microsoft προσφέρονται δωρεάν, ως τμήμα των προσπαθειών της εταιρείας να επιτρέψει σε κάθε άτομο και οργάνωση να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες των προηγμένων τεχνολογιών, ιδιαίτερα της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόσφατες έρευνες από τo LinkedIn πάνω στο αντικείμενο έχουν επισημάνει ένα αυξανόμενο χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ). Το Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί σήμερα διπλάσιο αριθμό ατόμων με ειδικές γνώσεις από την ΕΕ. Παρότι η Πολωνία και η Ελλάδα έχουν τον υψηλότερο αριθμό ταλέντων Τεχνητής Νοημοσύνης στην ευρύτερη περιοχή, οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης παρέχουν μόλις το 1% της συνολικής βάσης ψηφιακών δεξιοτήτων της Ευρώπης.

Με περισσότερες από 100 συνεδρίες στην ημερήσια διάταξη, από breakouts μέχρι και πρακτικά εργαστήρια, και 16 Μονοπάτια Μάθησης που προετοιμάζουν τους επαγγελματίες για εξετάσεις πιστοποίησης, το Ignite The Tour είναι το μεγαλύτερο workshop του είδους του στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν επίσης από τη δικτύωση με συναδέλφους και τη σύνδεσή τους με εμπειρογνώμονες, παράλληλα με interactive δραστηριότητες, όπως live δοκιμές λύσεων και προϊόντων. Οι παραβρισκόμενοι τεχνικοί και  προγραμματιστές θα φύγουν από την εκδήλωση έτοιμοι να γίνουν παράγοντες αλλαγής μέσα στους οργανισμούς τους. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει – μάθετε περισσότερα εδώ.

«Από τις συνομιλίες μου με επιχειρηματίες από ολόκληρη τη χώρα γνωρίζω ότι οι εταιρείες θέλουν να καινοτομούν, αλλά δυσκολεύονται να βρουν το ταλέντο που μπορεί να χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Χωρίς αυτές τις δεξιότητες θα παραμείνουν πίσω, γεγονός που καθιστά την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων μια βασική επιχειρηματική προτεραιότητα» εξηγεί ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Η έλλειψη διαθέσιμων ταλέντων στην αγορά σημαίνει ότι για την αντιμετώπιση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί το υπάρχον προσωπικό, αλλά και να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι. Η έρευνα που διεξήχθη για τη Microsoft από την IDC διαπίστωσε ότι μεταξύ των επιχειρήσεων της περιοχής, η αναβάθμιση του υπάρχοντος προσωπικού είναι εξίσου σημαντική με την πρόσληψη έμπειρου ταλέντου προερχόμενου από τη βιομηχανία τους. Στις περισσότερες χώρες της ΚΑΕ, η αναβάθμιση θεωρείται ήδη πιο σημαντική από την πρόσληψη έμπειρων ατόμων από ολόκληρο τον κλάδο ή από την ανάθεση των καθηκόντων σε τρίτους. Μάθετε περισσότερα για την έρευνα και τα αποτελέσματά της για την Ελλάδα και την ελληνική αγορά εργασίας εδώ.

Το Ignite The Tour  παρουσιάζεται από μηχανικούς cloud της Microsoft και θα βοηθήσει στην προώθηση των παραπάνω προσπαθειών παρέχοντας βαθιά τεχνική κατάρτιση σε θέματα όπως Τεχνητή Νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, ασφάλεια και συμμόρφωση στους κανονισμούς, τα Big Data και τα analytics, το Internet of Things και τη μικτή πραγματικότητα, καθώς και συνεδρίες γύρω από την ανθρώπινη και κοινωνική πλευρά της πληροφορικής.