Η σειρά Y της Huawei για ακόμα μια φορά πιστοποιεί την πρόθεσή της να ταρακουνήσει τη μεσαία κατηγορία, προσφέροντας εξαιρετικές συσκευές σε… απροσδόκητες τιμές.

Huawei Y6s 2019To Huawei Y6s είναι σχεδιασμένο με έναν και μοναδικό στόχο: να γίνει μία από τις πρώτες συσκευές που έρχονται στο μυαλό σας όταν θέλετε να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο, επώνυμο και κομψότατο Android smartphone παίρνοντας ρέστα από διακοσάευρω! Οι μέρες που περάσαμε μαζί του μας έπεισαν πως επιτυγχάνει τον σκοπό του, μιας και πρόκειται για μια ισορροπημένη σε τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευή που κατορθώνει να μην υστερεί σε κανέναν τομέα, λαμβάνοντας, βέβαια, πάντα υπόψη μας πως αναφερόμαστε σε μια οικονομική πρόταση μεσαίας κατηγορίας.

Απρόσμενα στιλάτο

Παίρνοντας στα χέρια μας το Y6s επισημάναμε αυτοστιγμεί το ελάχιστο βάρος του (δεν ξεπερνά τα 150 γρ.) αλλά και το ιδιαίτερα λεπτό προφίλ του (μόλις 8 χιλιοστά). Η επιλογή του πλαστικού της πλάτης ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την… ελαφρότητα του smartphone και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί την αίσθηση πως έχουν γίνει εκπτώσεις στα υλικά κατασκευής. Η Orchid Blue απόχρωση, μάλιστα, την οποία και είχαμε στη διάθεσή μας, ξεχωρίζει με την ευπρόσδεκτη διακριτική διχρωμία της. Για τους πιο… κλασικούς βέβαια, υπάρχει πάντα και το μαύρο χρώμα. Παρά τα 8 χιλιοστά του πάχους της συσκευής, στο εσωτερικό της έχει χωρέσει μια μεγάλη μπαταρία 3020mAh, η οποία υποστηρίζεται και από τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Στην πλάτη συναντάμε και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ το κινητό ξεκλειδώνει αναγνωρίζοντας και το πρόσωπό σας (Face Unlock). Στην πρόσοψη, μας υποδέχεται μια πανέμορφη HD οθόνη 6,09 ιντσών (6.088” για τους σχολαστικούς!), ένα μέγεθος που για αρκετούς καταναλωτές είναι ιδανικό για την εύκολη χρήση και μεταφορά του κινητού, δίχως να περιορίζει αισθητά την επιφάνεια οθόνης. Μοναδική μας ένσταση αποτελεί η 720p ανάλυση που αν και επαρκής για τη συγκεκριμένη διαγώνιο, σίγουρα θα την προτιμούσαμε στα full HD επίπεδα. Αξίζει, ωστόσο, να αναφέρουμε πως το Y6s διαθέτει Eye Comfort mode και έχει πιστοποίηση TÜV Rheinland για χαμηλό επιβλαβές μπλε φως, το οποίο φιλτράρει, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα τη θερμότητα του χρώματος και τη φωτεινότητα ώστε να μην κουράζονται τα μάτια σας και ο εγκέφαλός σας!

Διόλου ευκαταφρόνητα specs

Huawei Y6sΤο Huawei Y6s έρχεται με έναν αξιοσέβαστο οκταπύρηνο επεξεργαστή, με την «δυνατή» του τετράδα πυρήνων να είναι χρονισμένη στα 2.3GHz, μια ταχύτητα εντυπωσιακή ακόμα και για πολύ ακριβότερα smartphones. Οι υπόλοιποι τέσσερις πυρήνες τρέχουν στα 1.8 GHz, καταναλώνοντας σαφώς λιγότερη ενέργεια και βοηθώντας στο απροβλημάτιστο multitasking των αγαπημένων σας εφαρμογών, αξιοποιώντας και τα 3GB RAM της συσκευής. Τα 32GB αποθηκευτικού χώρου μπορεί να μην φαντάζουν πολλά τη σήμερον ημέρα, μα ευτυχώς δεν απουσιάζει η δυνατότητα για επέκτασή της με κάρτα microSD έως και 512GB. Στα πλεονεκτήματα προσμετράται το open-source Linux file-system της Huawei, το EROFS (Extendable Read-Only File System), χάρη στο οποίο επιταχύνεται η ανάγνωση των δεδομένων σας και εξοικονομείται ελεύθερος χώρος. Πρόκειται για ένα από τα αρκετά θετικά συμπληρωματικά στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης EMUI 9.1, ενός επιπλέον «στρώματος» λογισμικού πάνω από το λειτουργικό που κάνει ακόμα πιο φιλικό και αποδοτικό το Android 9.0.

Κάμερες για νυχτερινή έξοδο!

Σε ένα ανεπαίσθητο notch σε σχήμα σταγόνας (dewdrop), φιλοξενείται στην πρόσοψη η selfie κάμερα των 8MP. Με τη βοήθεια του φωτός της οθόνης το οποίο τονίζει απαλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, η selfie-cam μπορεί να σας απαθανατίσει ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ακόμα πιο αρμόδια, βέβαια, για νυχτερινές λήψεις είναι η κύρια κάμερα με αισθητήρα 13MP και διάφραγμα f/1.8, που βελτιώνει την ευαισθησία στο φως, καθώς παγιδεύει έως και 50% περισσότερο φως σε σχέση με το σύνηθες διάφραγμα f/2.2 που διαθέτουν τα περισσότερα οικονομικά μοντέλα της mid κατηγορίας. Περισσότερο φως σημαίνει πιο ποιοτικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τι να τον κάνετε άλλωστε τον καμβά των περισσότερων megapixels, αν αποτυπώνονται πάνω του σκοτεινά πλάνα ή φωτογραφίες με «θόρυβο»;

Huawei SuperSound: Βάλτε το τέρμα

Πίσω από το κομψό κι εκλεπτυσμένο look του Huawei Y6s κρύβεται ένα… party animal! Η τεχνολογία Huawei SuperSound επιτρέπει στο ηχείο του να διπλασιάσει τα επίπεδα ηχητικής πίεσης.  Έτσι, το Y6s είναι ιδανικό για αναπαραγωγή μουσικής με δυνατό μπάσο, δίχως να κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα του ήχου ακόμα και όταν η ένταση χτυπάει «κόκκινο»!


Μας άρεσε

  • Ευρύ διάφραγμα στην κάμερα (f/1.8)
  • Ισορροπημένα τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Αρκετά λεπτό και ελαφρύ
  • Εμφαση στον δυνατό ήχο

Δεν μας άρεσε

  • Ενας αισθητήρας βάθους θα χάριζε καλύτερα bokeh
  • Θα θέλαμε Full HD ανάλυση οθόνης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.09 ιντσών IPS LCD, αναλογίας 19,5:9, ανάλυσης 1560×720 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core Mediatek MT6765 Helio P35 με 4x Cortex-A53@2.3 GHz και 4x Cortex-A53@1.8 GHz, GPU PowerVR GE8320

Μνήμη: 3GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 32GB (επεκτάσιμος έως 512GB με κάρτα microSD)

Κάμερα: 13MP (f/1.8), HDR, PDAF, LED flash, βίντεο 1080p@30fps και selfie-cam 8MP (f/2.0), βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, FM Radio, microUSB 2.0, 3.5mm υποδοχή ακουστικών, αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 3.020mAh

Λειτουργικό: Android 9.0 Pie

Διαστάσεις: 156,3×73,5×8 χιλ.

Βάρος: 150 γρ.

Ενδ. τιμή: 179€