Το Junior Squeezy επιστρέφει και καλεί μαθητές/ριες (ηλικίας 15-18 ετών) να υποβάλλουν την αίτηση τους για συμμετοχή στο συναρπαστικό πρόγραμμα Μαθητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, που συν-διοργανώνεται από το Orange Grove, την Πρεσβεία της Ολλανδίας και το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Η προθεσμία των αιτήσεων είναι μέχρι και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020. 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Junior Squeezy προσφέρει σε μαθητές, που συμμετέχουν είτε μεμονωμένα είτε ως ομάδα, τη δυνατότητα να κατανοήσουν το προφίλ και τις δράσεις ενός επιχειρηματία, αλλά και να ανακαλύψουν τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να ακολουθήσουν και οι ίδιοι μελλοντικά μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία. Το πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως το Μάιο 2020, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει, να συμβουλεύσει και να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης, παγκόσμιας οικονομίας, μέσω της καλλιέργειας της κουλτούρας της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. 

Μέσα από εβδομαδιαία workshops και τη συμβουλευτική καθοδήγηση μεντόρων του δικτύου επιχειρηματιών και ειδικών του Orange Grove, από το χώρο της startup και corporate κοινότητας στην Ελλάδα και διεθνώς, το Junior Squeezy εστιάζει στο να βοηθήσει μαθητές να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες καθώς και soft skills, από τη σύνταξη επιχειρηματικού πλάνου και το μάρκετινγκ έως την επικοινωνία, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων, προκειμένου να εξελίξουν μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με έναν Pitching Διαγωνισμό στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, όπου επιλεγμένες ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας με διεθνή εμπειρία, και από το κοινό.

Για την υποβολή αιτήσεων επισκεφτείτε το https://orangegrove.eu/callforapplications/ 

Για περισσότερα νέα και χρήσιμες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.orangegrove.eu και www.goulandris.gr