Η Dell Technologies ανακοινώνει τη σημαντική της θέση στην Ελληνική αγορά όσον αφορά στους servers και τα συστήματα αποθήκευσης (storage), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η IDC για το 3ο τρίμηνο του 2019*.

Ο Aleksandar Preradovic, Country Manager της Dell Technologies για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε: «Με τον ερχομό του 2020, ξεκινά μια δεκαετία η οποία θα είναι μια δεκαετία δεδομένων. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που οι πελάτες μας αναγνωρίζουν τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις storage στο είδος τους, οι οποίες τους βοηθούν να χειριστούν την εκρηκτική αύξηση των δεδομένων τους. Ταυτόχρονα, είμαστε ευτυχείς που είμαστε οι συνεργάτες που προτιμούν αναφορικά με την υπολογιστική ισχύ, χάρη στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο των PowerEdge servers. Οι λύσεις μας, επιτρέπουν στους πελάτες μας να οικοδομούν τις δικές τους υποδομές Πληροφορικής ως την πραγματική κινητήρια δύναμη καινοτομίας, με την οποία τροφοδοτούν τη δική τους ανάπτυξη».

Με βάση τα στοιχεία της IDC, η εταιρεία ηγείται της αγοράς των x86 servers με μερίδιο 50,4% επί των διακινούμενων μονάδων. Βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση στα έσοδα, με μερίδιο 39,5%.

Η ηγετική θέση της Dell Technologies εκτείνεται στους κύριους τομείς της αγοράς. Αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση τα έσοδα στους rack και blade servers καταλαμβάνει το 42.2% και 46.0% αντίστοιχα.

Στην αγορά external storage, η Dell Technologies αποτελεί επίσης τον κορυφαίο προμηθευτή, με μερίδιο αγοράς 38,6% στον κύκλο εργασιών του κλάδου.

Τα παραπάνω στοιχεία αντανακλούν τις επιλογές των πελατών, ειδικά στον τομέα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι πελάτες εμπιστεύονται τους rack και blade servers της Dell Technologies για να οικοδομήσουν τις δικές τους σύγχρονες υποδομές ΙΤ, οι οποίες υποστηρίζουν τις λειτουργίες τους και τα αναπτυξιακά τους σχέδια. Στον τομέα του storage οι περισσότεροι οργανισμοί αντιμετωπίζουν μια δίχως προηγούμενο αύξηση των εταιρικών τους δεδομένων. Αυτό δεν δημιουργεί μόνο τεράστιες απαιτήσεις αποθηκευτικού χώρου, αλλά και ζητήματα διαχείρισης και προστασίας των δεδομένων. Η Dell Technologies επιτρέπει στους πελάτες να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις προκλήσεις και να μεγιστοποιήσουν την αξία των δεδομένων τους.

Η ηγετική θέση της Dell Technologies στην Ελληνική αγορά ευθυγραμμίζεται με τα σπουδαία αποτελέσματα της εταιρείας στις περιοχές CEE και EMEA, καθώς και στην παγκόσμια αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες: https://investors.delltechnologies.com/events/event-details/dell-technologies-fiscal-year-2020-third-quarter-results.