Sparta-ριστή δράση!

Ο θρυλικός Σπαρτιάτης από τα God of War I &II του PS2, κάνει το δυναμικό ντεμπούτο του και στην φορητή παιχνιδομηχανή της Sony, διεκδικώντας με αξιώσεις τον τίτλο του καλύτερου PSP παιχνιδιού μέχρι σήμερα.

godofwarΗ μεταφορά ενός παιχνιδιού με τόσο βαριά κληρονομιά από κονσόλα σε φορητή παιχνιδομηχανή, δεν είναι εύκολη υπόθεση και συνήθως καταλήγει σε απογοητευτικά αποτελέσματα. Το «God of War: Chains of Olympus», ωστόσο, αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, καθώς κατορθώνει να εντυπωσιάσει, αναδεικνύοντας τα πλούσια ταλέντα του PSP. Σεναριακά, το «Chains of Olympus» αποτελεί prequel των δύο «God of War» του Playstation 2. Ο Σπαρτιάτης ήρωας που ακούει στο όνομα Κράτος, έχει σωθεί από τον Άρη, το θεό του πολέμου, και έχει ξεκινήσει να ανταποδίδει τη χάρη, εκτελώντας μια σειρά άθλων που του αναθέτουν οι θεοί του Ολύμπου.

Το παιχνίδι, λοιπόν, ξεκινά στην Αττική, όπου ο Κράτος βοηθά τους Αθηναίους να υπερασπιστούν την πόλη τους ενάντια στους υπεράριθμους Πέρσες, οι οποίοι μάλιστα έχουν επιστρατεύσει μια πλειάδα σκοτεινών δυνάμεων και απόκοσμων πλασμάτων προκειμένου να επιβάλλουν την τυραννία τους. Μια περιπέτεια γεμάτη δράση ξεκινά, μια διαδρομή που αποκαλύπτει ορισμένες από τις σκοτεινές πτυχές του ανελέητου Σπαρτιάτη πολεμιστή. Το gameplay έχει διατηρήσει το πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων και μαγικών του Κράτος που θαυμάσαμε στο «God of War ΙΙ», ενώ οι μάχες με τους μεγάλους «κακούς» κάθε πίστας είναι ένα πραγματικό υπερθέαμα!

Κάποιοι γρίφοι εμπλουτίζουν το gameplay, δίχως, όμως, να αποτελούν κουραστική σπαζοκεφαλιά, προς ανακούφιση των οπαδών της δράσης. Τα γραφικά του τίτλου δικαιολογούν πλήρως τους ισχυρισμούς της Sony πως το PSP έχει δυνατότητες εφάμιλλες με αυτές του Playstation 2. Θα μείνετε έκπληκτοι με την ποιότητα των τρισδιάστατων γραφικών του τίτλου και θα απορήσετε πως τόση ισχύς έχει κατορθώσει να χωρέσει σε μια τόσο μικρή φορητή παιχνιδομηχανή. Συμβιβασμοί δεν έχουν γίνει ούτε στον ήχο, με ένα soundtrack που παντρεύει μοναδικά στις νότες του την ατμόσφαιρα της ελληνικής μυθολογίας με την ωμή πραγματικότητα της αρχαιότητας. Αν είστε κάτοχοι ενός PSP, είναι αδιανόητο να μην διαθέτετε το «God of War: Chains of Olympus» στην συλλογή σας…

ΣΥΣΤΗΜΑ

PSP

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9,5

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Sony Hellas