Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την ενσωμάτωση δεκτών ATSC 3.0 στη νέα σειρά τηλεοράσεων 2020 QLED 8K.

Το πρότυπο εκπομπής τηλεοπτικού σήματος επόμενης γενιάς παρέχει στους καταναλωτές υψηλότερη ανάλυση, πιο ρεαλιστικό ήχο, αυξημένη διαδραστική εμπειρία και είναι σχεδιασμένο για τη νέα εποχή στην ασύρματη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος.     

«Η Samsung μεταμορφώνει συνεχώς την τεχνολογία που διαθέτει, για να παρέχει την απόλυτη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας. Η πρωτοπορία για εμάς είναι φυσική εξέλιξη», δήλωσε ο Hyogun Lee, Executive Vice President του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Η NEXTGEN TV με ATSC 3.0 ενισχύει την εμπειρία οικιακής θέασης για τους κατόχους των 2020 QLED 8K τηλεοράσεων. Ανυπομονούμε να δούμε πως το πρότυπο αυτό θα κατευθύνει τους συνεργάτες μας στην ανάπτυξη περιεχομένου και εμπειριών για το 8Κ οικοσύστημά μας. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της διερεύνησης των δυνατοτήτων του ATSC 3.0 και είμαστε ενθουσιασμένοι για την ανακάλυψη του πλήρους δυναμικού του».     

Μία από τις βασικές βελτιώσεις της NEXTGEN TV, που τροφοδοτείται από ATSC 3.0 μέσω του ATSC 1.0 προτύπου, είναι η δυνατότητα λήψης και αναπαραγωγής περιεχομένου σε 4Κ ανάλυση, αντί της Full HD ανάλυσης που είναι διαθέσιμη επί του παρόντος. Έτσι, οι κάτοχοι QLED 8K τηλεοράσεων της Samsung μπορούν να παρακολουθούν 4Κ περιεχόμενο, κατά την αναμετάδοση σήματος.    

Εκτός από τη απίθανη ανάλυση, η NEXTGEN TV προσφέρει στο κοινό μια πιο ελκυστική και ρεαλιστική εμπειρία ήχου. Οι λειτουργίες Multi-Channel Object Audio και Dialogue Enhancement του προτύπου, παρέχουν στους χρήστες πιο δυνατό και ευκρινή ήχο, δημιουργώντας εκπληκτική εμπειρία που ξεπερνά το συνηθισμένο σύστημα περιβάλλοντος ήχου. Το πρότυπο αναβαθμίζει, επίσης, τις λειτουργικές δυνατότητες με βελτιωμένο περιεχόμενο και πρόσθετες πληροφορίες. 

Η Samsung πρωτοπορεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών εκπομπής σήματος υψηλής ευκρίνειας, επί σειρά ετών. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με το Pearl TV και το National Association of Broadcasters (NAB) για τη δοκιμή νέων λειτουργιών και τη μετάδοση πειραματικών εκπομπών, σε πολλές εκδηλώσεις και περιστάσεις της βιομηχανίας. Αυτές οι προσπάθειες έχουν εξασφαλίσει ότι η Samsung ηγείται διεθνώς στην κατηγορία εμπειρίας θέασης Ultra HD και έχει δώσει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καινοτομούν στο 8Κ οικοσύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά 2020 QLED TV της Samsung και τη NEXTGEN TV, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.samsung.com/gr