Αρχικός στόχος η κάλυψη 2.6 εκατομμυρίων νοικοκυριών, επόμενος η ανάπτυξη σε όλη την περιοχή της ΕΜΕΑ.

SeaChange logoΜία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα εφαρμογών λογισμικού, υπηρεσιών και λύσεων IPTV, VideoOnDemand (VOD), ψηφιακής διαφήμισης, και παροχής περιεχομένου, η SeaChange International ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την AirTies, διεθνή κατασκευαστή προϊόντων ασύρματου δικτύου και λύσεων ευρυζωνικού Internet με πελατειακή βάση που φτάνει τα 2,6 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες. Η SeaChange και η Airties συνεργάζονται για τη δημιουργία υπηρεσιών ασύρματης διανομής δεδομένων και υψηλής ποιότητας video επόμενης γενιάς. Οι λύσεις που θα δημιουργηθούν θα επιταχύνουν την ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών IPTV, εξαλείφοντας τα truck rolls και θα δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε οικιακό χρήστη να έχει ασύρματες εφαρμογές δεδομένων και video στην τηλεόραση και τον υπολογιστή του.

«Οι πάροχοι διεθνώς έχουν ανάγκη υπηρεσιών ΙPTV που μπορούν να διατεθούν στην αγορά γρήγορα, αποδοτικά και κερδοφόρα. Ο συνδυασμός του TV Navigator middleware της SeaChange με τα set-top-boxes M-140 της AirTies δημιουργεί την πρώτη ασύρματη λύση IPTV που είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι. Έτσι, σύγχρονες εφαρμογές, όπως αναγνώριση κλήσεων (Caller-ID) και παιχνίδια είναι διαθέσιμα σε πολλαπλές τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσα στο σπίτι μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού» αναφέρει ο Bill Styslinger, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SeaChange. «Η εγκατάσταση της υπηρεσίας γίνεται από τον οικιακό χρήστη, που απολαμβάνει επίσης αυτόματες αναβαθμίσεις του λογισμικού μέσω της ευρυζωνικής σύνδεσής του» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η αρχική ανάπτυξη θα γίνει στην Τουρκία και τη Ρωσία. Η SeaChange θα συνεχίσει να εργάζεται με την AirTies πάνω σε έργα σε διάφορες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουκρανία, η Ινδία, η Βραζιλία, η Γερμανία και το Ισραήλ.

«Η συνεργασία μας με τη SeaChange έχει απολύτως πελατοκεντρικό χαρακτήρα. Βλέπουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής αγορά στην ανάπτυξη υπηρεσιών IPTV και είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί μπορούμε εύκολα να προσφέρουμε ασύρματες λύσεις IPTV σε οικιακούς χρήστες σε πολλές περιοχές» ανέφερε ο Bulent Celebi, Διευθύνων Σύμβουλος της Airties.

TV Navigator

Το TV Navigator είναι η client πλατφόρμα επόμενης γενιάς για παρόχους τηλεπικοινωνιών και εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης. Επιταχύνει τη δημιουργία και προσφορά κερδοφόρων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα, εφαρμογές Time-Shifted TV, παιχνίδια, DVD on Demand, αναγνώριση κλήσεων (Caller-ID) και IMS/Converged εφαρμογές. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να εξατομικευτούν πλήρως και να αναπτυχθούν από την αρχή με βάση τις ανάγκες του κάθε παρόχου και τις δυνατότητες του set-top box.

M-140

Το Μ-140 είναι ένα κομψό, μικρό, χωρίς ανεμιστήρα MPEG2 και H.264 settop box για εφαρμογές IPTV και Video On Demand. Με ασύρματο interface (802.11g), είναι ένα ευέλικτο μέσο παροχής IPTV στο σπίτι σε πολλαπλές συσκευές τηλεόρασης χωρίς την ταλαιπωρία του περάσματος καλωδίων μέσα από τοίχους μπετόν, που είναι κατασκευασμένα συνήθως τα σπίτια στην περιοχή. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει αυτόματα από τον ίδιο τον χρήστη μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι πελάτες επίσης απολαμβάνουν αυτόματες αναβαθμίσεις του λογισμικού μέσω της ευρυζωνικής τους σύνδεσης.