Eνα PC για gamers με προσγειωμένο budget φέρνει η A.P. Supplies & Media, πάντα με τη σφραγίδα αξιοπιστίας της MSI.

Oλοι θα θέλαμε ένα θηριώδες gaming desktop των τριών χιλιάδων ευρώ, αλλά μια ματιά στο πορτοφόλι μας, ειδικά εν μέσω εορταστικής περιόδου, συνήθως μας επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Ευτυχώς για εμάς, η MSI διαθέτει προτάσεις για υπολογιστές σε κάθε κατηγορία τιμής. Η σειρά MSI Codex S 9ης γενιάς διαθέτει αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, διατηρώντας το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Το «9ης γενιάς» στην ονομασία της είναι δανεισμένο από τον επεξεργαστή της Intel, ο οποίος αποτελεί και ένα από τα πλεονεκτήματα της σύνθεσης 9SA-037MYS, την οποία και ζητήσαμε από τον Aϊ-Βασίλη φέτος! Πρόκειται για τον εξαπύρηνο Intel Core i5-9400F, χρονισμένο στα 2.9GHz (με μέγιστη ταχύτητα στα 4.1GHz), ο οποίος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή του αναθέσετε. Οι επιδόσεις του είναι αισθητά βελτιωμένες σε σχέση με τον αντίστοιχο επεξεργαστή 8ης γενιάς, γεγονός που μετατρέπει τον συγκεκριμένο υπολογιστή της MSI σε έναν άξιο «all-around» παίκτη που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, όποια κι αν είναι η χρήση του. Ερχεται με 8GB DDR4 RAM, αλλά κανείς δεν σας απαγορεύει στο μέλλον να προσθέσετε κι άλλη μνήμη, αν οι απαιτήσεις σας το επιβάλλουν. 

Και επειδή δεν υπάρχει πιο απαιτητικό καθήκον για έναν υπολογιστή από αυτό του gaming, στο πλευρό της CPU συμπαρατάσσεται η κάρτα γραφικών MSI NVIDIA GeForce GTX 1650 4GT LP. Με 4GB GDDR5 αυτόνομης μνήμης, η GPU διατηρεί ένα αξιοπρεπέστατο προφίλ, ικανό για απολαυστικό gaming με ικανοποιητικά fps (frames per second) τουλάχιστον στα 1080p.

Σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα απόκρισης και στην ελαχιστοποίηση των loading screens κατέχει και ο M.2 PCIe NVMe SSD, στα 256GB, όπου θα βρείτε εγκατεστημένα τα Windows 10 Home της Microsoft. Κι αν η συγκεκριμένη χωρητικότητα σας φαίνεται λίγη για να στεγάσει τα αναρίθμητα αρχεία βίντεο, φωτογραφιών και μουσικής που διατηρείτε, μην ανησυχείτε. Ο δεύτερος δίσκος που υπάρχει στη σύνθεση προμηθεύει το PC με 1TB επιπρόσθετου αποθηκευτικού χώρου για όλα σας τα αρχεία. 

Ψυχαγωγία δεν είναι μόνο η εικόνα, αλλά και ο ήχος. Στην προκειμένη περίπτωση, ο 7.1 3D surround ήχος θα σας ταξιδέψει στους gaming κόσμους που περιπλανιέστε με ακόμα μεγαλύτερη πειθώ. Τις ρυθμίσεις του μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα γούστα σας μέσω της εύχρηστης εφαρμογής Nahimic 3. Τη σύνδεσή σας με τις online «αρένες» επωμίζεται είτε η Gigabit Ethernet LAN θύρα είτε η ενσωματωμένη κάρτα WiFi. Προσεγμένο είναι και το τροφοδοτικό των 300W με πιστοποίηση 80+ Bronze. 

Oλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, συνήθως θα έβρισκαν στέγη σε ένα ογκώδες gaming σασί 40 λίτρων. Το MSI Codex 9SA-037MYS, αντιθέτως, φιλοξενείται σε ένα πανέμορφο, minimal και συμπαγές κουτί 13 λίτρων, το οποίο εξοικονομεί χώρο και ξεκουράζει το βλέμμα σας, όπου κι αν το τοποθετήσετε. Παρά τις μικρές του διαστάσεις, έχει μελετηθεί η απροβλημάτιστη απαγωγή θερμότητας και σε συνδυασμό με το MSI Gaming Cooling System, η θερμοκρασία του συστήματος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να μην θυσιάζονται οι επιδόσεις…