Η ανανεωμένη σειρά ThinkPad Χ1 δεν απευθύνεται σε όσους θέλουν απλά ένα laptop, αλλά σε χρήστες υψηλών απαιτήσεων που ψάχνουν τον ιδανικό ψηφιακό τους συνεργάτη.

H οικογένεια ThinkPad X1 εκτός από σύμβολο status, αποτελεί μια σειρά προϊόντων IT που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Η σχεδόν… ψυχαναγκαστική εμμονή στη λεπτομέρεια, η θρησκευτική ευλάβεια γύρω από την ασφάλεια και η «σαδιστική» απαίτηση για ύψιστες αντοχές στην κακομεταχείριση, σφυρηλατούν υπολογιστές ικανούς να ανταπεξέλθουν σε κάθε σενάριο χρήσης. Ταυτόχρονα, το premium design της σειράς X1 αποδεικνύει πως η αίσθηση της πολυτέλειας δεν χρειάζεται να υπομένει έναν εύθραυστο χαρακτήρα, καθώς χρησιμοποιούνται υλικά κατασκευής ανθεκτικά σε κακουχίες, που κανείς δεν θα τολμούσε να υποβάλει το laptop του. Τα νεότευκτα Lenovo ThinkPad X1 laptop και tablet καταθέτουν και φέτος ό,τι καλύτερο έχει να μας προτείνει η εταιρεία. Προφανώς και οι τεχνικές προδιαγραφές αγγίζουν «ταβάνι», αλλά τα πλεονεκτήματα δεν περιορίζονται στα specs και στα GHz των επεξεργαστών. Ενδεικτικό των διαθέσεων της σειράς είναι πως σε κάθε σας teleconference θα σας ηχογραφούν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα far field μικρόφωνα, επιτρέποντάς σας να κινείστε ελεύθερα σε ακτίνα έως και τεσσάρων μέτρων γύρω από τη συσκευή σας. Business μοντέλα χωρίς έμφαση στην ασφάλεια δεν θα είχαν νόημα, οπότε το ανανεωμένο ThinkPad BIOS, με χαρακτηριστικά, όπως η ικανότητα αυτοϊασης (self-healing), παρέχει δυνατότητα επιστροφής σε αντίγραφο ασφαλείας του ΒΙΟS σε περίπτωση επίθεσης από hackers. Τα νέα ThinkPad X1, όμως, δεν έχουν μόνο ομοιότητες, αλλά και διαφορές. Πάνω από τον κοινό παρονομαστή της ποιότητας κατασκευής βρίσκονται διαφορετικά form factors έτοιμα να υπηρετήσουν κάθε εναλλακτικό τρόπο εργασίας και ζωής… 

ThinkPad X1 Tablet 3rd Gen: Για τους ψηφιακούς «νομάδες»
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους τα αεροδρόμια! Για τους χρήστες που διατηρούν την ίδια σχέση εξάρτησης με τον φορητό υπολογιστή τους, όπως η πλειονότητα των υπολοίπων με το κινητό τους, η Lenovo έχει μια υβριδική πρόταση. Το ThinkPad X1 Tablet μπορεί να μετατραπεί από πλήρες laptop σε tablet, απλά αποσπώντας την οθόνη από το πληκτρολόγιο, στο οποίο εφάπτεται μαγνητικά. Το εμβληματικό ThinkPad λογότυπο στην πλάτη δεν μας επιτρέπει στιγμή να αμφιβάλουμε για τις ικανότητές του, παρά τον «2 σε 1» χαρακτήρα του. Η 13 ιντσών και 3Κ ανάλυσης οθόνη, μόνο συμβατικό tablet δεν θυμίζει, άλλωστε. Η πλάτη της ενσωματώνει ένα πρακτικό stand δύο θέσεων που συντροφιά με το αποσπώμενο πληκτρολόγιο, χαρίζουν πλήρη λειτουργικότητα φορητού υπολογιστή στην ταμπλέτα της Lenovo. Για χειρόγραφες σημειώσεις, σχέδιο αλλά και αναθεωρήσεις σε έγγραφα, η γραφίδα ThinkPad Pen Pro ανοίγει νέους ορίζοντες στη δημιουργικότητά σας. Αλουμίνιο, μαγνήσιο και Gorilla glass εφοδιάζουν με 12 στρατιωτικά στάνταρ αντοχής MIL-STD 810G το ThinkPad X1 Tablet, μετατρέποντάς το σε έναν ακούραστο συνοδοιπόρο για κάθε επαγγελματική και όχι μόνο περιπέτεια! Με βάρος που δεν ξεπερνά το ένα κιλό (κάτω από 1,5 κιλά μαζί με το πληκτρολόγιο) και πάχος που παραπέμπει σε smartphone (8,9 χιλ.), το ταξιδιάρικο αντικείμενο πόθου της Lenovo μπορεί να σας βγάλει πάνω από 9,5 ώρες χρήσης, δίχως να αποζητήσετε πρίζα φόρτισης. 

ThinkPad X1 Carbon 7th Gen: Σύμβολο κύρους

Με βάρος που αγγίζει μόλις τα 1,09 κιλά, το επανασχεδιασμένο 14 ιντσών X1 Carbon είναι πιο ελαφρύ από ποτέ. Με μπαταρία που επαρκεί για έως και 18 ώρες συνεχούς χρήσης, το εν λόγω laptop είναι κατασκευασμένο για όσους δεν έχουν χρόνο για χάσιμο… και το δείχνουν! Κάτω από το θελκτικότατο design του συγκεντρώνεται ένα πλήθος χαρακτηριστικών που υπογραμμίζουν πως το X1 Carbon γεννήθηκε για να δουλεύει ακούραστα. Μια ματιά αρκεί για να μας πείσει πως πρόκειται για την κορυφή της πυραμίδας στον IT εξοπλισμό οποιασδήποτε επιχείρησης! Εχει δημιουργηθεί για να φιλοξενεί πολύτιμα εταιρικά δεδομένα και δεν χάνει την ευκαιρία να υπερασπίζεται αυτή του τη φύση. Ενδεικτική είναι η προαιρετική λειτουργία ThinkPad Privacy Guard με Privacy Alert, η οποία εντοπίζει μέσω της διπλής IR κάμερας, αν κάποιος κρυφοκοιτάζει την οθόνη αδιάκριτα πίσω από την πλάτη σας και αυτομάτως περιορίζει τη γωνία θέασης. Συγχρόνως, ένα σύστημα 4 ηχείων με υποστήριξη Dolby Atmos μας υπενθυμίζει την ψυχαγωγική διάσταση του ThinkPad X1 Carbon. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαλέξετε μια σύνθεση με UHD πάνελ με προδιαγραφές, όπως HDR (500 nits), Dolby Vision, 100% Color Gamut.

ThinkPad X1 Extreme 2nd Gen: Ενα workstation στην τσάντα σας

Το Extreme είναι εξίσου επιθετικό σε τεχνικά χαρακτηριστικά με το όνομά του. CPU & GPU αιχμής (όπως π.χ. ο Intel Core i9 και η NVIDIA GeForce GTX 1650), δεν επιτρέπουν σε καμία εφαρμογή ή game να αρνηθεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Σε επίπεδο μνήμης και αποθηκευτικού χώρου, μπορείτε να εξοπλίσετε τη σύνθεσή σας με έως 64GB DDR4 RAM και έως δύο M.2-2280 NVMe SSD συνολικής χωρητικότητας 4TB. Σε συγκεκριμένες εκδόσεις, το Χ1 Extreme έρχεται με Privacy Guard και Privacy Alert, ενώ αρκετές είναι και οι επιλογές σε panels για την 15.6 ιντσών οθόνη, με την 4K OLED έκδοση να ξεχωρίζει αναντίρρητα.  

ThinkPad X1 Yoga 4th Gen: Ευελιξία 360º μοιρών

Το τέταρτης γενιάς «2 σε 1» Yoga περιστρέφει τη 14 ιντσών οθόνη του, όπως σας εξυπηρετεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θέλετε να καταναλώσετε περιεχόμενο, σερφάροντας στα social και στο ίντερνετ; Περιστρέφετε την εντυπωσιακή UHD οθόνη κατά 360 μοίρες και έχετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Θέλετε να δημιουργήσετε, να γράψετε κείμενο ή να εργαστείτε σε οπουδήποτε άλλου τύπου αρχείο; Το μετατρέπετε σε ένα πλήρες επαγγελματικό laptop με business χαρακτηριστικά παραγωγικότητας και ασφάλειας, όπως το ThinkPad Privacy Guard με Privacy Alert. Αν πάλι η δουλειά σας έχει να κάνει με σχέδιο ή με χειρόγραφες σημειώσεις ανά πάσα στιγμή, το συνοδευτικό πενάκι ThinkPad Pen pro με 4.096 σημεία πίεσης θα προκαλέσει την καλλιτεχνική σας φύση. Φιλοξενείται σε ειδική υποδοχή στο σασί και επαναφορτίζει από τη θέση του σε λιγότερο από ένα λεπτό! Αν πάλι, απλά θέλετε να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας μια ταινία, τοποθετήστε το X1 Yoga σε stand mode και αφήστε τον Dolby Atmos ήχο να ξεδιπλώσει το ταλέντο των τεσσάρων ενσωματωμένων ηχείων…