Για… στρατηλάτες!

Αν έχετε ταυτίσει το Nintendo Wii μόνο με σκοποβολή ή… ρακέτες λόγω του ιδιορρύθμου χειριστηρίου του, το «Fire Emblem: Radiant Dawn» θα σας διαψεύσει, φέρνοντας στο σαλόνι σας έναν κόσμο στρατηγικής και φαντασίας.

fireemblemΜετά την ήττα και τον θάνατο του ηγέτη του, το βόρειο βασίλειο της Daein βρίσκεται υπό τη τυραννία της ισχυρής αυτοκρατορίας Begnion. Η ήττα άφησε τη χώρα κατεστραμμένη και έδιωξε μακριά κάθε ελπίδα για αναδόμηση. Μια ομάδα νέων επαναστατών, παρ’ όλα αυτά, έφτασε στην Nevassa, την πρωτεύουσα της Daein, δημιουργώντας την ταξιαρχία Dawn Brigade. Σκοπός τους να σώσουν τις ζωές των συμπατριωτών τους και να ανατρέψουν το τυραννικό καθεστώς.

Αυτή είναι η αρχή της μαγευτικής ιστορίας του «
Fire Emblem: Radiant Dawn», του sequel στο Wii, πλέον, του δημοφιλούς «Fire Emblem: Path Of Radiance» του Nintendo GameCube. Η στρατηγική σκέψη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς θα κληθείτε να αναλύσετε το πεδίο της μάχης, να αξιολογήσετε τη μορφολογία του εδάφους και των στρατιωτικών μονάδων σε έναν χάρτη-πλέγμα και να ενορχηστρώσετε καλά οργανωμένες επιθέσεις. Περισσότεροι από 70 χαρακτήρες με μοναδικές ικανότητες και δυνάμεις όπως Strength, Magic, Skill, Special Attack, Luck, Defence και Resistance γίνονται σταδιακά διαθέσιμες.

Η μείωση των Hit Points των εχθρών στο μηδέν, προσφέρει στους παίκτες Experience Points για τον χαρακτήρα τους. Έτσι, εκτός από την αύξηση του επιπέδου εμπειρίας αναβαθμίζονται και τα στατιστικά τους, βοηθώντας σε μελλοντικές επιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες θα πρέπει να ελέγχουν τα νώτα τους μιας και η απώλεια οποιουδήποτε από τους δικούς τους χαρακτήρες μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες επειδή κάθε ένας είναι μοναδικός και με μοναδικά χαρακτηριστικά. Αν κάποιος χαρακτήρας χαθεί, χάνεται για πάντα μαζί με τις δυνατότητές του!

Ο κόσμος του Tellius, στον οποίο και διαδραματίζεται το Fire Emblem, περιλαμβάνει δύο διαφορετικά είδη στα οποία ανήκουν και όλοι οι χαρακτήρες, τους Beorc και τους Laguz. Το είδος τους καθορίζει το πως ο κάθε χαρακτήρας ανταποκρίνεται στην μάχη και παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή επιθέσεων. Οι Beorc, διαπρέπουν στη χρήση όπλων και μαγείας, ενώ οι Laguz μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάποιο ζώο και να επιτεθούν με… νύχια και με δόντια! Η χρήση μιας έξυπνα συντονισμένης μίξης και των δύο δυνατοτήτων είναι απαραίτητη για την νίκη.

Όσον αφορά στο χειρισμό, αυτός δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερος, με τρεις κεντρικές επιλογές να είναι διαθέσιμες. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Wii Remote κρατώντας το πλαγίως, το Classic Controller ή ακόμη και κάποιο χειριστήριο Nintendo GameCube. Όσοι, μάλιστα, έχουν ολοκληρώσει το «Fire Emblem: Path of Radiance» μπορούν να έχουν επιπλέον οφέλη, καθώς ένα save file του παιχνιδιού από μια Nintendo GameCube Memory Card, μπορεί να εισαχθεί στο Wii και να μεταφέρετε χαρακτήρες ή αντικείμενα. Με περισσότερα από 40 κεφάλαια και 3 επίπεδα δυσκολίας, το νέο «Fire Emblem» για Wii, θα μετατρέψει το σαλόνι σας σε… στρατηγείο!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec