Η Schneider Electric άνοιξε το νέο Smart Distribution Center στο Ντουμπάι. Είναι το πρώτο έξυπνο κέντρο διανομής στην περιοχή και αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο αυξανόμενο παγκόσμιο δίκτυο εγκαταστάσεων. Τα συγκεκριμένα κέντρα ενσωματώνουν καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για να υποστηρίξουν ποικίλες βιομηχανίες, καθώς ακολουθούν την πορεία τους προς την ψηφιοποίηση. 

Το Smart Distribution Center αποτελεί ένα πρότυπο για τη βιομηχανική ψηφιοποίηση, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του Industry 4.0 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), καθώς αποσκοπεί σε ένα μέλλον βασισμένο στην αξιοποίηση της δύναμης του Industrial Internet of Things και της Έξυπνης βιομηχανίας. Πρόκειται για το έκτο Smart Distribution Center της Schneider Electric που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, έπειτα από την Αυστραλία, την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Ινδία. Τα Smart Distribution Centers έχουν μεγάλη σημασία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας Connected 4.0 της Schneider Electric, καθώς η εταιρεία αξιοποιεί την πλατφόρμα και την αρχιτεκτονική EcoStruxure σε όλες τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. 

Η Schneider Electric έχει επενδύσει 30 χρόνια στην περιοχή και συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο διάστημα αυτό, το Ντουμπάι έχει γίνει ένας από τους τέσσερις διεθνείς κόμβους της εταιρείας μετά το Παρίσι, τη Βοστώνη και το Χονγκ Κονγκ.

Η ψηφιοποίηση του Smart Distribution Center στο Ντουμπάι όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση του χρόνου παράδοσης στους πελάτες, αλλά βελτιστοποιεί τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση. Βασισμένο στις τεχνολογίες EcoStruxure της Schneider Electric, το νέο κέντρο διανομής θα προσφέρει ποικίλα πλεονεκτήματα σε όλα τα επίπεδα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Ανάμεσα στα επιτεύγματα περιλαμβάνονται:

  • Ευέλικτη διαχείριση και αποτελεσματικότητα της διαδικασίας: Το EcoStruxure Plant διευκολύνει την αποτελεσματική επικοινωνία με όλους τους προμηθευτές, καθώς και την εσωτερική επικοινωνία, για τη βελτιστοποίηση του προγραμματισμού και την ταχύτερη λήψη αποφάσεων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών 
  • Διαχείριση απόδοσης εργαλείων: Το EcoStruxure Machine επιτρέπει την παρακολούθηση της απόδοσης σε πραγματικό χρόνο, προσφέρει αναλυτικά στοιχεία και προβλέψεις για τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας με στόχο πιο αποτελεσματικές λειτουργίες 
  • Εξουσιοδοτημένοι χειριστές: Ο Πύργος Ελέγχου επιτρέπει την επίβλεψη των προϊόντων σε πραγματικό χρόνο, παρέχει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε πρώιμα στάδια και προσφέρει πληροφορίες στους  χειριστές, ώστε να αυξάνουν και να βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια
  • Ενεργειακή απόδοση και αξιοπιστία: Το EcoStruxure Power μειώνει την κατανάλωση ενέργειας παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο  EcoStruxure Power Expert και το EcoStruxure Power Advisor, που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας μεταξύ 5 και 7%. 

Η Schneider Electric δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την ανά