H Cosmos Business Systems, υπέγραψε σύμβαση με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για το νέο υπερσύγχρονο Ολοκληρωμένο Αυτόματο Σύστημα Διαχείρισης Ταχυδρομικών Αντικειμένων, προϋπολογισμού 1,185 εκ € πλέον ΦΠΑ. 

Ο εξοπλισμός θα αξιοποιήσει την υψηλή τεχνολογία για την αυτόματη καταγραφή των στοιχείων του παραλήπτη και έκδοση ειδοποιητηρίου με τεχνολογία OCR. Στη συνέχεια θα αυτοματοποιήσει τη διαλογή αντικειμένων χωρίς να υπάρχει ανάγκη για διαδικασία επαναδιαλογής στα Επαρχιακά Γραφεία, και θα επιταχύνει την παραλαβή τους στα γραφεία παράδοσης. 

Το σύστημα αποτελείται από μονάδες ηλεκτρονικής καταγραφής αντικειμένων, μηχανές διαλογής, μηχανισμούς δημιουργίας και έκδοσης ειδοποιητηρίων και υψηλών προδιαγραφών μηχανογραφικό εξοπλισμό υποδομών (high availability servers). Το σύστημα θα εγκατασταθεί στο χώρο του ΚΕ.Δ.Α στα Λατσιά και μέρος του στον αερολιμένα Λάρνακας. Μεταξύ των συστημάτων θα υπάρχει διασύνδεση δικτύου (VPN)

Η Cosmos Business Systems σε συνεργασία με την θυγατρική της CBS IT SYSTEMS Cyprus LTD ανέλαβε το πολύπλοκο αυτό έργο που αποσκοπεί στη μείωση κόστους διαχείρισης συστημένων και μικροδεμάτων, τη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διαχείρισης και βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του κοινού και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής φύλαξης και ανάκλησης του δελτίου παράδοσης (proof of delivery). 

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας , πρωτοπόρο στον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αυξάνει σημαντικά την δυνατότητα απορρόφησης και διαχείρισης επιπρόσθετου αριθμού αντικειμένων λόγω της αναμενόμενης συνεχούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου με τη συνεπακόλουθη αύξηση των εσόδων του Τμήματος.