Η Epsilon Net ΑΕ ανακοινώνει την συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της Ανώνυμης Εταιρείας HiT Hospitality Integrated Technologies A.E.

Σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η Epsilon Net Α.Ε. αποκτά το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας HiT Hospitality Integrated Technologies AE έναντι τιμήματος 1 εκ. ευρώ, βάσει συμφωνητικού μεταβίβασης μετοχών που υπεγράφη στις 20.12.2019, ενισχύοντας περαιτέρω τον επιχειρηματικό σχεδιασμό που έχει ήδη καταρτιστεί μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Epsilon Net Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού σε έργα του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 400 άτομα προσωπικό που δραστηριοποιείται στην αγορά των εμπορικολογιστικών εφαρμογών, ERP για μεγάλες και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, εφαρμογών μισθοδοσίας, εξειδικευμένων λύσεων σε κάθετες αγορές, καθώς και στην αγορά των λογιστικών γραφείων.

Πρόσφατα, η Epsilon Net προχώρησε στην μεγαλύτερη επένδυση στον χώρο της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την δημιουργία της πιο σύγχρονης πλατφόρμας native cloud and hybrid business software, PYLON.

Τις εμπορικολογιστικές εφαρμογές PYLON, καθώς και τις εφαρμογές μισθοδοσίας της Epsilon Net εμπιστεύεται σήμερα σημαντικό μερίδιο της αγοράς στον χώρο του Τουρισμού και της Εστίασης, αλλά και πάνω από 30.000 επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ταυτόχρονα, η Epsilon Net σε συνεργασία με το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της που ξεπερνάει τους 300 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, δίνει την δυνατότητα, της κάλυψης όλων των επιχειρήσεων καθώς και τουριστικών μονάδων άμεσα και αποτελεσματικά, δημιουργώντας μία σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία σε κάθε κλάδο επιχειρήσεων.

Η HiT Hospitality Integrated Technologies AE έχει μια καταξιωμένη και επιτυχή πορεία εδώ και 25 χρόνια στον χώρο του τουρισμού, ως ο μεγαλύτερος Hospitality Integrator στην Ελλάδα, με μεγάλη συμβολή στην επιτυχή οργάνωση των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων, των πιο γνωστών αλυσίδων μαζικής εστίασης και σε εξειδικευμένα έργα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε αυτή την απαιτητική αγορά του Τουρισμού.

Η ΗiT Hospitality Integrated Technologies Α.Ε. κατά τη χρήση 2018 πραγματοποίησε πωλήσεις συνολικού ύψους 3,15 εκ. ευρώ ενώ είχε κέρδη προ φόρων 234,9 χιλ. ευρώ.

Η συνολική εγκατεστημένη βάση των δύο εταιρειών στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης θα ξεπερνάει τις 2.000 εγκαταστάσεις εφαρμογών για ξενοδοχεία και σε 400 καταστήματα αλυσίδων εστίασης, καθιστώντας, μετά την στρατηγική συνεργασία τους, ηγετική την θέση των δύο εταιρειών στον χώρο των εφαρμογών πληροφορικής για τον Τουριστικό Τομέα στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μέσω και της μετοχικής τους συνεργασίας, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην εξέλιξη των υφιστάμενων λύσεων που διαθέτουν και στην κοινή έρευνα & ανάπτυξη νέων πληροφοριακών συστημάτων και καινοτόμων εφαρμογών με την αξιοποίηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας που διαθέτουν. Τελικός στόχος είναι η ουσιαστική συμβολή στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων του Τουριστικού Κλάδου και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

Διαγράφοντας μια θεαματική πορεία ανάπτυξης, η Epsilon Net εισήχθη στην ΕΝ.Α. του Χ.Α το 2008, ενώ ήδη βρίσκεται στην διαδικασία της εισαγωγής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την απόφαση της Έκτακτης Γ.Σ. της εταιρίας που λήφθηκε στις 15/11/2019.

Με την παρούσα επιχειρηματική κίνηση, που θα προστεθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο, η εταιρεία δυναμώνει κι άλλο τη θέση και τις προοπτικές της ενόψει της οριστικής ένταξης στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.