Ως αποτέλεσμα, το 2018 η αποδοτικότητα της χρήσης ενέργειας στις εταιρείες του Ομίλου OTE παρουσίασε βελτίωση 12% σε σχέση µε το 2017.  Έως το 2030 έχει τεθεί και ο στόχος της μείωσης των εκπομπών CO2, κατά 90%, σε επίπεδο Ομίλου DT. Παράλληλα, ο Όμιλος αναπτύσσει και υλοποιεί εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις, που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και περιορίζουν τα λειτουργικά τους έξοδα. 

Πρόσφατα, ο Όμιλος ΟΤΕ βραβεύτηκε στα Energy Mastering Awards, το θεσμό που αναδεικνύει τις καλές πρακτικές, ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας, για το πρόγραμμα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας στις δραστηριότητές του, καθώς και για τη λύση e-Energy που υλοποίησε για την εταιρεία Αφοί Χαΐτογλου. 

Συγκεκριμένα, χρυσό βραβείο στην κατηγορία Energy Conservation απέσπασε για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακής διαχείρισης που εφαρμόζει ο Όμιλος ΟΤΕ, στοχεύοντας στον αποτελεσματικό έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατανάλωση ενέργειας στο σύνολο των  δραστηριοτήτων του. 

Δύο χρυσά βραβεία απονεμήθηκαν στο έργο ICT «Πλατφόρμα διαχείρισης ενέργειας και απεικόνισης κέντρων κόστους», που υλοποίησε και εγκατέστησε η COSMOTE, σε συνεργασία με τη CISCO στα εργοστάσια της βιομηχανίας Αφοί Χαΐτογλου, στις κατηγορίες Energy Intelligence Software και Energy Efficiency Improvement στις Βιομηχανίες. Πρόκειται για λύση e-Energy, που βασίζεται σε τεχνολογία Internet of Things (IoT), επαυξημένη με την «έξυπνη» τεχνολογία Fog Computing IoX της CISCO. Συνδυάζει έξυπνους μετρητές, διακόπτες και αισθητήρες με το κατάλληλο λογισμικό, μειώνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και ελαχιστοποιώντας το ανθρακικό αποτύπωμα. Μέσω της λύσης αυτής, πλήρως προσαρμόσιμης στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, παρέχεται απόλυτος έλεγχος και παρακολούθηση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και επιτυγχάνεται μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης. 

 Τα Energy Mastering Awards επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές μείωσης της ενεργειακής δαπάνης, εξοικονόμησης πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος από Επιχειρήσεις και Δημόσιους Οργανισμούς. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες του κλάδου.