Τη στιγμή που η Samsung εκτιμά ότι θα παρουσιαστούν κινητά αξίας €100 με λειτουργικό σύστημα Android, η Google κάνει λόγο για επικείμενη παρουσίαση ακόμα περισσότερων συσκευών με το λειτουργικό της, καθώς μέχρι τα τέλη του 2009 θα υπάρχουν πάνω από 18 συσκευές στην αγορά.


google_android_Ο Andy Rubin, διευθυντής του τμήματος της Google που ασχολείται με τα λειτουργικά συστήματα των φορητών συσκευών, δήλωσε ότι μπορεί να είναι και 20 οι διαθέσιμες συσκευές, διαθέσιμες στο εμπόριο, ενώ ο αριθμός των κατασκευαστών που θα τις αναπτύσσουν θα είναι 8 ή 9. Οι δηλώσεις του δεν φαίνονται να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, καθώς τόσο η HTC όσο και η Samsung φαίνεται να επενδύουν στην εν λόγω τεχνολογία, εντάσσοντας ανάλογα μοντέλα στην γκάμα τους, με την ταϊβανέζικη HTC να αποτελεί μέχρι στιγμής τον πρωτοπόρο της κατηγορίας.


Από τη μεριά της η κορεάτικη Samsung φέρεται να αποσκοπεί στην ανάπτυξη προσιτών μοντέλων Android, χωρίς φυσικά να εγκαταλείπει κανένα άλλο από τα λειτουργικά συστήματα που ενίοτε εγκαθιστά στις συσκευές της. Ο ανταγωνισμός όμως, θα αυξηθεί εάν γίνουν πράξη τα όσα πρεσβεύει η Motorola για επικείμενη αποκλειστική χρήση του λειτουργικού συστήματος της Google στις έξυπνες τηλεφωνικές συσκευές της από εδώ και στο εξής.


Το σίγουρο είναι ότι τα smartphones είναι εδώ, παραμένοντας ένα ισχυρό κομμάτι της αγοράς και κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των προτιμήσεων των καταναλωτών.