Πριν λίγες ημέρες η CRN ανακοίνωσε πως το Cisco SD-WAN κέρδισε το βραβείο “Product of the Year 2019” στην κατηγορία Software-Defined Networking.

Το γεγονός ότι η CRN αναγνώρισε τη λύση Cisco SD-WAN ως τον ηγέτη και στα τρία κριτήρια αξιολόγησής της (1) τεχνολογική καινοτομία (2) δυναμική κερδοφορίας και (3) αγοραστική ζήτηση, αντικατοπτρίζει το πόσο έντονα η Cisco εστιάζει στην επιτυχία των πελατών και των συνεργατών της.

Ο Γιώργος Πηγιάκης, Cisco Enterprise Networking Technical Solution Architect, δήλωσε σχετικά: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για όλη την ομάδα SD-WAN. Μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη χαρά που το κανάλι συνεργατών μας λαμβάνει αντίστοιχη αναγνώριση από τις υπηρεσίες που προσφέρουν μέσω των λύσεων Cisco SDWAN. Το 85% της δραστηριότητάς μας περνά από αυτούς. Όταν εκείνοι τα καταφέρνουν, τα καταφέρνουμε και εμείς.»

Η αγορά του SD-WAN αναπτύσσεται ταχύτατα, χάρη στην υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud. Η αγορά απαιτεί πλέον νέα προσέγγιση στην διασύνδεση χρηστών και συσκευών με cloud υπηρεσίες, είτε Infrastructure as a Service (IaaS) είτε Software as a Service (SaaS),  η οποία οφείλει να παρέχει ισχυρή ασφάλεια για κάθε συσκευή και κάθε cloud. Η Cisco κυριαρχεί σε αυτήν την κατηγορία. Από τις επιχειρήσεις που κατατάσσονται στο Fortune100, οι 70 χρησιμοποιούν λύσεις Cisco SD-WAN. 

Έρευνα του IDC δείχνει ότι σχεδόν το 95% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν, αναμένεται να υιοθετήσουν τεχνολογία  SD-WAN μέσα στα επόμενα 2 έτη. Έχουμε συνολικά 20.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς που αξιοποιούν τεχνολογίες Cisco SD-WAN, καθιστώντας την Cisco ηγέτη στην κατηγορία κάτι που επαληθεύεται από την Gartner και την IDC.