Αξιοσημείωτα αποτελέσματα φέρνει η επένδυση της COSMOTE για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στην Ελλάδα, μέσα από τη στρατηγική της συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas την τελευταία εξαετία. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα, τετραπλασιάστηκε η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με τις συνολικές συμμετοχές των παιδιών να έχουν ξεπεράσει τις 18 χιλιάδες. Πλέον, ένα στα πέντε ελληνικά σχολεία διαγωνίζονται στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, με πάνω από 1.500 εκπαιδευτικούς να ενημερώνονται κάθε χρόνο για την εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δωρεάν σεμινάρια. Με την υποστήριξη της COSMOTE, ο WRO Hellas έχει δημιουργήσει βιβλία κατάρτισης και βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών σεναρίων για τους εκπαιδευτικούς, που είναι διαθέσιμα online.

Φέτος, η χώρα μας σημείωσε παγκόσμια πρωτιά, κατακτώντας -μαζί με την Ρωσία- τα περισσότερα μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ουγγαρίας, ανάμεσα σε 73 χώρες. Η ελληνική αποστολή, που ταξίδεψε τον Νοέμβριο στο Γκιόρ, κατέκτησε τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά & ένα χάλκινο- καθώς και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση), υπερισχύοντας των παραδοσιακών φαβορί της διοργάνωσης.

«Στην COSMOTE πιστεύουμε σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, με αφετηρία τα παιδιά. Γι’ αυτό ήμασταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που πίστεψαν και επένδυσαν στο STEM. Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παιδιά όχι μόνο αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, αλλά βελτιώνουν τη δημιουργικότητά και την ομαδικότητά τους. Μαθαίνουν επίσης να διαχειρίζονται και να επιλύουν σύνθετα προβλήματα – εφόδια που θα είναι απαραίτητα για την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και για το μέλλον της χώρας μας στον αιώνα της καινοτομίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

«Οι μεγάλες διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 είναι το αποτέλεσμα οργανωμένης και συστηματικής δουλειάς χρόνων. Η σύγκλιση της Ελλάδας με τις τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες κατασκευαστικά και προγραμματιστικά μας χαροποιούν και μας θέτουν πρόσθετα καθήκοντα. Βλέπουμε τη στρατηγική συνεργασία μας με την COSMOTE να αποδίδει καρπούς και γεμίζουμε αισιοδοξία για το μέλλον. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και οι εκπαιδευτικοί να εξοικειωθούν εμπράκτως με την εκπαίδευση STEM και με την Εκπαιδευτική Ρομποτική», ανέφερε ο πρόεδρος του WRΟ Hellas, Ιωάννης Σομαλακίδης.

Αναδεικνύοντας τους πραγματικούς ήρωες της εκπαιδευτικής ρομποτικής, το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE, με τίτλο “The Real Robokids”, καταγράφει την πορεία των ομάδων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη φετινή Ολυμπιάδα -αποδεικνύοντας τις δυνατότητες της χώρας μας στον τομέα του STEM-και τη συναρπαστική τους εμπειρία στην κορυφαία  αυτή διοργάνωση. Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται από τις 17 Ιανουαρίου 2020 στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube. 

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ “The Real Robokids” αλλά και τη συνεισφορά της COSMOTE στην εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM μπορείτε να βρείτε στο ομώνυμο site: www.therealrobokids.gr