Η ιστορία ζωντανεύει…

Με τη σφραγίδα του History Channel, το «Battle for the Pacific» φέρνει στην οθόνη σας τις πιο ιστορικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με φόντο τον Ειρηνικό Ωκεανό.

battleforthepacifficΟ χώρος του Ειρηνικού Ωκεανού αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα θέατρα επιχειρήσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που αγνοούν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Το «Battle for the Pacific» σας μεταφέρει σε περιοχές όπως η Guadalcanal στις Φιλιππίνες και η Iwo Jima, προκειμένου να ζήσετε σε πρώτο πρόσωπο τις συγκλονιστικές μάχες που διαδραματίστηκαν στην άλλη πλευρά του πλανήτη.
Βασισμένο σε πραγματικές μάχες, λοιπόν, το «
Battle for the Pacific» εξοπλίζεται με την ιστορική ακρίβεια του History Channel και περιλαμβάνει αποστολές όπως κατάληψη ενός στρατηγικού αεροδρομίου, άμυνα σε εχθρική επίθεση, καταστροφή στόχων, συγκρούσεις σε σπήλαια και ανάβαση στο βουνό Suribachi. Οι λυσσαλέες συγκρούσεις συχνά καταλήγουν σε μάχες σώμα με σώμα μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων στρατιωτών, ενώ τα αρκετά καλά γραφικά και η επιβλητική μουσική που ταιριάζει γάντι στον τίτλο, συντελούν στη δημιουργία μιας κινηματογραφικής ατμόσφαιρας.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα χρησιμοποιήσετε αυθεντικά όπλα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των οποίων οπλοπολυβόλα, sniper rifles, αντιαεροπορικά, πιστόλια και χειροβομβίδες, τόσο των συμμαχικών δυνάμεων όσο και του Άξονα. Κάθε level ξεκινά με ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που εξιστορεί τα πραγματικά στοιχεία του πολέμου, βασικά χαρακτηριστικά και στατιστικά, καθώς και τη σημασία που είχε τελικά η κάθε μάχη για την συμμαχική νίκη.

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως η single player campaign δεν διαρκεί αρκετά, το «Battle for the Pacific» αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για όσους αγαπούν τα first person shooters, ιδιαίτερα αν έχετε βαρεθεί να παίζετε για πολλοστή φορά την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία! Ως αντίβαρο στη μικρή διάρκεια του παιχνιδιού έρχεται το multiplayer mode στις εκδόσεις για Xbox360, PC και PS3, όπου μπορείτε να παίξετε online ως Αμερικανός ή Ιάπωνας στρατιώτης σε παιχνίδια όπως elimination, team elimination, death match, team death match και capture the flag.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, X360, PS3, PS2

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 8

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 7

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8

ΔΙΑΘΕΣΗ

Dionic