Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η λύση SAP® Analytics Cloud έλαβε 17 κορυφαίες βαθμολογίες στην έρευνα The BI Survey 19, the voice of the BI and analyst community.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία αναλύσεων BARC, η πλατφόρμα SAP Analytics Cloud έλαβε κορυφαίες αξιολογήσεις σε τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εκείνες των διεθνών προμηθευτών λύσεων BI, των ολοκληρωμένων προϊόντων διαχείρισης απόδοσης και των προϊόντων που εστιάζουν στη διαχείριση πληροφοριών.

«Τα αποτελέσματα της ‘The BI Survey 19’ αποτυπώνουν πως η ικανοποίηση των χρηστών του SAP® Analytics Cloud, μιας πλατφόρμας η οποία προσφέρει υπηρεσίες BI καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες ανάλυσης και σχεδιασμού σε μία και μόνο λύση, βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα», δήλωσε ο Gerrit Kazmaier, executive vice president, SAP HANA & Analytics. «Η πλατφόρμα SAP HANA® Cloud Services, η οποία περιλαμβάνει τις υπηρεσίες SAP Analytics Cloud, SAP Data Warehouse Cloud και SAP HANA Cloud, συνδυάζει τα δεδομένα με τα analytics, ώστε οι πελάτες να αξιοποιούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τα δεδομένα τους και να μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις με σιγουριά».

Τα κύρια ευρήματα που προκύπτουν για το SAP Analytics Cloud από την έρευνα ‘The BI 19’ είναι ότι:

  • Το 97% των ερωτηθέντων θα συνέστηνε το SAP Analytics Cloud, από 96% το 2018
  • Το 91% των συμμετεχόντων αξιολογούν τη λειτουργικότητα του SAP Analytics Cloud για τη δημιουργία dashboards ως καλή ή εξαιρετική, σε σύγκριση με το 80% που αντιστοιχεί στο μέσο εργαλείο BI.
  • Το 55% των ερωτηθέντων επέλεξε το SAP Analytics Cloud λόγω του υψηλού επιπέδου καινοτομίας που χαρακτηρίζει τη SAP, σε σύγκριση με άλλα εργαλεία ΒΙ, τα οποία επιλέχθηκαν με βάση το κριτήριο της καινοτομίας, από περίπου 16% των συμμετεχόντων

Σύμφωνα με την έρευνα, το SAP Analytics Cloud κατατάχθηκε πάνω από όλα τα προϊόντα των υπόλοιπων διεθνών προμηθευτών λύσεων BI, για δείκτες όπως η καινοτομία, το cloud BI, το mobile BI αλλά και για το εύρος του project. Το SAP Analytics Cloud τοποθετείται στις κορυφαίες θέσεις – ιδιαίτερα στην κατηγορία των μεγάλων διεθνών προμηθευτών λύσεων BI – για την αξία που προσθέτει στην επιχείρηση, την ικανοποίηση των πελατών, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα του, καθώς και σε λειτουργικές κατηγορίες, όπως εκείνη της δημιουργίας dashboards. Η έρευνα επιβεβαιώνει επίσης ότι ένα ποσοστό χρηστών του SAP Analytics Cloud, μεγαλύτερο του μέσου όρου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα προϊόντα, κατάφερε να μειώσει τα κόστη, να αυξήσει τα έσοδα και να διατηρήσει τον αριθμό του προσωπικού της επιχείρησης. 

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην έκθεση με τα πλήρη ευρήματα για τη SAP, δείτε την έρευνα The BI Survey 19.

Η έρευνα ‘Τhe BI Survey 19’ διεξήχθη από την εταιρεία BARC από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2019. Συνολικά, 3.021 ερωτηθέντες παγκοσμίως απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το λογισμικό BI που χρησιμοποιούν. Η έρευνα προσφέρει μια συγκριτική προσέγγιση 36 βασικών εργαλείων BI σε 34 βασικούς δείκτες απόδοσης, όπως η επιχειρηματική αξία, η ικανοποίηση του πελάτη, η εμπειρία των πελατών και η ανταγωνιστικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.bi-survey.com.