H Cosmos Business Systems σε συνεργασία με την Dell Technologies, παρουσίασε και πρότεινε λύσεις, στον Δημόσιο τομέα, για την νέα ψηφιακή εποχή στο «IT Innovation Solutions for Public Sector».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Electra Metropolis, με σημαντική συμμετοχή φορέων και στελεχών του Δημοσίου. Πυλώνες της θεματολογίας ήταν οι εξής ομιλίες, “CBS & DELL Technologies Innovative Projects”, “Business Continuity  through Dell EMC HCI (hyperconverged infrastructure) solutions”, “Data Lake Vision”, “Bridge the Gap: Next Generation Data Protection”. 

Την παρουσίαση άνοιξε ο General Manager Defense & Security Dpt της CBS, Αλέξανδρος Κούρτης, και μίλησε για τη σημαντικότητα της εξέλιξης της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ο Dell EMC Senior Systems Engineer, Κώστας Κουμιώτης, ανέλυσε μια από τις πολύ σημαντικές ανάγκες που δημιουργούνται σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον; την ανάγκη για συνέχιση των δουλεμένων εργασιών από εκεί που τερματίστηκαν, σε περίπτωση που πέσει το σύστημα. Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του Dell EMC Regional Solution Engineer, Genady Paker, κατά τη διάρκεια της οποίας έχτισε το ενδιαφέρον γύρω από το πολύκροτο ζήτημα του cloud και του storage. Βεβαίως, αναπόσπαστο κομμάτι της παρουσίασης ήταν αυτό του Dell EMC Advisory SE Data Protection Solutions Division, Γιάννη Ψύχα, ο οποίος ανέλυσε το πολυσυζητημένο θέμα της ασφάλειας των δεδομένων μας και πως μπορούμε να γεφυρώσουμε τα κενά διασφαλίζοντας την προστασία των αρχείων μας.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Η Cosmos Business Systems, δεσμεύεται για την διοργάνωση και άλλων μελλοντικών παρουσιάσεων που θα δώσουν λύσεις αλλά και θα προτείνουν νέες τεχνολογικές πρακτικές.