Ένα Blackberry… κινητό!

Το «μαργαριταρένιο» 8100 είναι ίσως, το πρώτο Blackberry που με το design του παραπέμπει σε κινητό τηλέφωνο και όχι σε business tool.

Blackberry Pearl 8100 Blackberry μας είχε συνηθίσει σε συσκευές που ελάχιστα έμοιαζαν με κινητά τηλέφωνα. Είχε επικρατήσει μάλιστα λόγω του, αν μη τι άλλο, πρωτότυπου design τους, να ονομάζονται Blackberrystyle όλα τα κινητά που τους έμοιαζαν σχεδιαστικά! Με το 8100, η εταιρεία κάνει στροφή ευελπιστώντας να προσελκύσει όλους εκείνους που θέλουν μία ισχυρή συσκευή, ένα χρήσιμο εργαλείο στο χέρι τους, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν στο βωμό της λειτουργικότητας το στυλ και το design. Εκτός από τον εξωτερικό «εξευγενισμό» του, το 8100 που σημειωτέων κυκλοφορεί μόνο για Vodafone, ενσωματώνει και multimedia χαρακτηριστικά για την ικανοποίηση ενός σφαιρικότερου φάσματος λειτουργιών. Η οθόνη είναι ανάλυσης 240x260 pixels με αισθητήρα φωτεινότητας και δυνατότητα απεικόνισης 65.000 χρωμάτων, ενώ υπάρχει και κάμερα 1.3 MP με δυνατότητα zoom, flash και λήψης video.

Η εσωτερική μνήμη είναι της τάξεωςτων 64 MB, ενώ υποστηρίζονται και κάρτες microSD έως και 2 MB για να μην ξεμένετε ποτέ από ελεύθερο χώρο! Κατά τα άλλα, το 8100 είναι ένα τυπικό Blackberry κινητό δηλαδή ένα πολυεργαλείο: πρόσβαση σε 10 email λογαριασμούς (όπως hotmail, gmail, yahoo κλπ), εταιρικό server (τύπου Microsoft Exchange & Lotus Domino) και internet, σύνδεση μέσω Bluetooth και USB με περιφερειακά, υπολογιστές και άλλες συσκευές, φωνητικές κλήσεις και κλήσεις συνδιάσκεψης. Το πληκτρολόγιο είναι ένας συνδυασμός QWERTY και τυπικού αριθμητικού (η Blackberry το έχει ονομάσει SureType), ενώ η πλοήγηση στα μενού γίνεται ακόμα πιο εύκολη με τη χρήση της TrackBall. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση για τον επαγγελματία από τον «μάστορα» του είδους, με βελτιωμένο design και multimedia επιλογές που θα ικανοποιήσουν τις βασικές σας –και όχι μόνο- ανάγκες στον τομέα αυτόν.

ΘΕΤΙΚΑ

Εμπλουτισμένες multimedia δυνατότητες

Πλήρης email πρόσβαση

Μπόλικη μνήμη

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Δε θα μας χάλαγε μια οθόνη περισσότερων χρωμάτων

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Θα προσπερνούσατε ένα μαργαριτάρι;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις: 107 x 50 x 14.5 χιλ.

Βάρος: 89.5 γρ.

Δίκτυο: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

Μνήμη: 64 MB και microSD κάρτα μνήμης

Οθόνη: TFT LCD, 240x260 pixels, 16bit 65.000 χρωμάτων

Κάμερα: 1.3 MP, zoom, flash, video

Μπαταρία: LiIon 900 mAh

Χρόνος αναμονής: έως 360 ώρες

Χρόνος ομιλίας: έως 3 ώρες και 30 λεπτά

Επιπλέον χαρ/κα: Bluetooth, USB, GPRS, 10 email λογαριασμοί, πρόσβαση σε εταιρικό server, Java MIDP 2.0, mp3 player, chat, MS Outlook synch.