Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SAP HANA® και την λύση της SAP Sports One για να προετοιμαστεί για την έκτη σεζόν του πρωταθλήματος της ΑΒΒ FIA Formula E. Η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E έκανε το ντεμπούτο της στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Diriyah, της Σαουδικής Αραβίας, στις 22 Νοεμβρίου 2019.

«Από τότε που η SAP έγινε ο επίσημος επιχειρηματικός συνεργάτης μας τον Μάιο του 2018, η συνεργασία μας έχει αποδειχτεί μια συναρπαστική ευκαιρία και για τα δύο brands να διερευνήσουν και να αναπτύξουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες», δήλωσε ο Ian James, επικεφαλής της ομάδας Mercedes-Benz EQ Formula E Team. «Με την αρχή της έκτης σεζόν του πρωταθλήματος ΑΒΒ FIA Formula E, είμαστε ενθουσιασμένοι που εφαρμόζουμε αυτήν την τεχνολογία στην πράξη».

Εφαρμογή του SAP S/4HANA σε όλη την ομάδα

Η SAP και η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E χρησιμοποιούν το SAP S/4HANA για να αναπτύξουν τεχνολογικές λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στον πελάτη που θα επιτρέψουν στην ομάδα να αναλύει τεράστιους όγκους δεδομένων και να παρακολουθεί τη συνολική επιχειρηματική απόδοση. Με την πολυπλοκότητα, την τεχνολογία και τον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου τύπου E, η SAP επιτρέπει στην ομάδα να αυξάνει απόλυτα την αποδοτικότητα, από την προμήθεια προϊόντων και την αξιολόγηση προμηθευτή μέχρι την παρακολούθηση της απόδοσης. Κατά την διάρκεια του αγώνα, όλα είναι ενάντια στον χρόνο. Η επιχειρηματική και επιχειρησιακή πλευρά του αγώνα δεν διαφέρει καθόλου, με τις ημερομηνίες παράδοσης και τους κύκλους προμηθειών υψίστης σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η ομάδα θα προετοιμαστεί άψογα όταν φτάσει στην πίστα σε κάθε αγώνα.

Βελτιστοποίηση της απόδοσης της ομάδας με το SAP Sports One

Η ανάπτυξη και η εφαρμογή του SAP Sports One είναι ένα ακόμα βασικό προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της SAP και της ομάδας της Mercedes-Benz EQ Formula E. Το SAP Sports One βοηθά τους συλλόγους και τους οργανισμούς να ψηφιοποιήσουν τη διαχείριση των αθλητικών επιδόσεων, συντονίζοντας τις διοικητικές, εκπαιδευτικές και ομαδικές διοικήσεις, καθώς και την ανάπτυξη ταλέντων και ιατρικών διαδικασιών. 

Σε ένα άθλημα, όπως η Formula E, όπου η νίκη μπορεί να εξαρτάται από ένα δέκατο του δευτερολέπτου, η βελτιστοποίηση κάθε πτυχής της απόδοσης της ομάδας – συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης απόδοσης – είναι απαραίτητη. Το να ταξιδεύεις σε όλον τον πλανήτη και να αγωνίζεσαι σε ταχύτητες 175 mph είναι σκληρό για τους μηχανικούς, τους αναλυτές δεδομένων και τους οδηγούς, καθώς όλοι τους πρέπει να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Η λύση SAP Sports One τους βοηθά να παρακολουθούν, να κατανοούν και να δρουν έπειτα από την εισαγωγή δεδομένων ανθρώπινης απόδοσης μέσω τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των fitness trackers, τα οποία συλλέγουν μια σειρά βιομετρικών δεδομένων που εμφανίζονται σε ένα ευανάγνωστο ταμπλό ελέγχου. Αυτή η συγκεκριμένη λύση για τους πελάτες δίνει στην ομάδα καλύτερη εικόνα για την υγεία των οδηγών, αναλύοντας τη στέρηση του ύπνου, αν