Οι τηλεοράσεις του σήμερα χρειάζεται να προσφέρουν προηγμένη εμπειρία χρήσης για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Για αυτόν το λόγο και η LG Electronics (LG) εφαρμόζοντας τεχνολογία αιχμής, δημιούργησε τις NanoCell τηλεοράσεις που ενσωματώνουν μοναδικά χαρακτηριστικά, ώστε να κάνουν την επιλογή της τηλεόρασης, μια εύκολη υπόθεση. 

Οι NanoCell τηλεοράσεις της LG διαθέτουν IPS πάνελ, χάρη στο οποίο διατηρείται η πιστότητα του χρώματος και ο χρήστης απολαμβάνει ευρύτερες γωνίες θέασης. Η τεχνολογία NanoCell χρησιμοποιεί νανοσωματίδια που ενισχύουν την καθαρότητα του φάσματος RGB, αποδίδοντας ρεαλιστικά και πιο πλούσια χρώματα. Επιπλέον, η τεχνολογία Full Array Dimming Pro, χαρίζει στον θεατή βαθύτερες λεπτομέρειες στις σκοτεινές σκηνές και πιο ζωηρούς τόνους στις φωτεινές σκηνές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις είναι ο έξυπνος επεξεργαστής α7 2ης γενιάς με τον αλγόριθμο deep learning, που σχεδιάστηκε μετά από τη χρήση εκατομμυρίων συνόλων δεδομένων από πραγματικό περιεχόμενο που συγκεντρώθηκε από όλο τον κόσμο. Χάρη σε αυτόν τον μεγάλο όγκο δεδομένων, ο έξυπνος επεξεργαστής αναγνωρίζει την ποιότητα της αρχικής εικόνας και, κατά συνέπεια, βελτιώνει την απόδοση των εικόνων (AI Picture). 

Παράλληλα, με την υποστήριξη ενός αισθητήρα φωτός που ανιχνεύει τον φωτισμό του χώρου, ο α7 2ης γενιάς επεξεργαστής βελτιστοποιεί αυτόματα τη φωτεινότητα της εικόνας (AI Brightness), ώστε ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εκάστοτε περιβάλλοντος, οι χρήστες να απολαμβάνουν ομοιόμορφη φωτεινότητα και ευκρινή ποιότητα εικόνας. 

Οι NanoCell τηλεοράσεις επιτρέπουν στον θεατή να παρακολουθεί κάθε είδους περιεχόμενο σε ρεαλιστική υψηλή ανάλυση, με την υποστήριξη δημοφιλών μορφών HDR, όπως το Dolby Vision, Advanced HDR της Technicolor, HLG και HDR10. Τα  πρότυπα HDR 10 Pro και HLG Pro παρέχονται βάσει του κατοχυρωμένου αλγόριθμου της LG και όλοι οι τύποι περιεχομένου προβάλλονται με εκπληκτική φωτεινότητα, εφαρμόζοντας αντιστοίχιση δυναμικών τόνων καρέ-καρέ. Το Dolby Vision™ & Atmos® είναι μια παγκοσμίως καταξιωμένη λύση HDR και ήχου, που προσφέρει την κινηματογραφική εμπειρία που οραματιζόταν ο δημιουργός, βελτιστοποιώντας την εικόνα και τον ήχο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των NanoCell τηλεοράσεων είναι το AI ThinQ που κάνει δυνατή την αποδοχή και εξυπηρέτηση εκατοντάδων φωνητικών αιτημάτων, ενώ με το Magic Remote, οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές της επιλογής τους, όπως το Netflix. Τέλος, χάρη στο μίνιμαλ πλαίσιο Nano Bezel, κερδίζουν τις εντυπώσεις καθώς εναρμονίζονται απόλυτα στον εκάστοτε χώρο.