Σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους του Τύπου στα εντυπωσιακά studios της στην Κηφισιά, η Cosmote έδωσε μια πρόγευση της ανανεωμένης Over The Top (OTT) τηλεοπτικής της πλατφόρμας και του νέου Android TV box, καθιστώντας ακόμα πιο δελεαστικό το τηλεοπτικό της περιεχόμενο σε όλους τους συνδρομητές, ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Ο Executive Director της COSMOTE TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.

H Cosmote αλλάζει ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομένου, επικεντρώνοντας στο προσωποποιημένο περιβάλλον χρήσης αλλά και στην ευελιξία πρόσβασης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανανεωμένη Cosmote TV αποτελεί την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, καταθέτοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειές του.

 

Με σύγχρονο Android TV box

Η νέα OTT υπηρεσία θα παρέχεται με WiFi Android αποκωδικοποιητή, ο οποίος λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για ένα… αξιόμαχο Android TV box της κορεάτικης KAON Media, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει επιπρόσθετα τις αγαπημένες του Android TV εφαρμογές. Ο χειρισμός του γίνεται με ένα minimal Bluetooth τηλεχειριστήριο, γεγονός που σημαίνει πως δεν απαιτείται οπτική επαφή με τον αποκωδικοποιητή και… «σημάδι» για να αλλάξετε κανάλι, ενώ υποστηρίζεται και φωνητική αναζήτηση. Περνώντας στην εφαρμογή Cosmote TV, η απόκριση του περιβάλλοντος είναι ταχύτατη. H νέα ΟΤΤ υπηρεσία -που βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast- έχει σύγχρονο μενού και περιβάλλον χρήσης, με έμφαση στην εικόνα και την ευκολία ανεύρεσης περιεχομένου.

Οι προσωποποιημένες προτάσεις προκύπτουν μέσω μιας ιδιαιτέρως «έξυπνης» recommendation engine και βασίζονται στις σειρές, στις ταινίες αλλά και στο ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα που καταναλώνουμε. Η εξατομίκευση των προτάσεων μπορεί να εκπαιδευτεί ακόμα πιο γρήγορα όταν κάνουμε like ή dislike σε τηλεοπτικό περιεχόμενο. Στη νέα Cosmote TV μας καλοσωρίζει αυτό που θέλουμε να δούμε, τη στιγμή που θέλουμε να το δούμε, ανεξαρτήτως αν προέρχεται από τα ιδιόκτητα κανάλια της, από τα ελεύθερα ελληνικά κανάλια ή από τα ξένα κανάλια του τηλεοπτικού της portfolio. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών προφίλ με PIN πρόσβασης για κάθε μέλος μιας οικογένειας προκειμένου να λαμβάνει τις δικές του ξεχωριστές προτάσεις περιεχομένου, ενώ παράλληλα υπάρχει ειδικό kids menu με εκτεταμένες επιλογές γονικού ελέγχου.

 

…αλλά και χωρίς αυτό!

Ως Over The Top υπηρεσία, η ανανεωμένη Cosmote TV δεν προαπαιτεί το συγκεκριμένο box για να λειτουργήσει, καθώς θα είναι διαθέσιμη με app για tablets, smartphones, PCs, laptops και σύντομα με app για Smart TVs (αρχικά σε μοντέλα των τελευταίων 2-3 ετών των κατασκευαστών Samsung, LG και Sony). Η εμπειρία σε όλες τις οθόνες είναι κοινή (TV, tablets, smartphones, PC), χαρίζοντας στον χρήστη άμεση και ομοιογενή πρόσβαση στο αγαπημένο του περιεχόμενο. Το User Interface προσαρμόζεται στο μέγεθος κάθε οθόνης και στις ιδιαιτερότητες κάθε συσκευής από τις οποίες είναι προσβάσιμη (πχ touch λειτουργικότητα). Υποστηρίζεται ταυτόχρονη θέαση σε 2 οθόνες για όλο το περιεχόμενο πλην του αθλητικού, που θα είναι διαθέσιμο σε μία οθόνη.  Αν πάλι επιθυμείτε να καταναλώσετε το τηλεοπτικό σας περιεχόμενο στο αεροπλάνο, στο καράβι ή οπουδήποτε αλλού δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, η δυνατότητα για download & play offline σύντομα θα βρίσκεται στο πλευρό σας!  Τέλος, η OTT υπηρεσία θα προσφέρει και 4K περιεχόμενο με ξεχωριστό κανάλι, που θα φιλοξενεί επιλεγμένα αθλητικά γεγονότα (πχ αγώνες UEFA Champions League & αγώνες Αγγλικού Πρωταθλήματος).

 

Υπομονή… έρχεται! 

Ο Εμπορικός Διευθυντής της COSMOTE TV, Νίκος Καλλίανης.

Ο Product Manager της νέας υπηρεσίας, Λάζαρος Πραγιάτης.

Η νέα OTT υπηρεσία της COSMOTE TV θα είναι εμπορικά διαθέσιμη για νέους πελάτες το επόμενο διάστημα, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το 13888, το cosmote.gr & το MYCOSMOTE app και θα παρέχεται μέσα από ευέλικτα πακέτα, σε επίπεδο δέσμευσης αλλά και περιεχομένου. Οι υφιστάμενοι πελάτες θα μπορούν να έχουν τη νέα εμπειρία θέασης σε Smart TVs και σε φορητές συσκευές, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παράλληλα με τη δορυφορική τους υπηρεσία.