Ακόμα μια οικονομική, ανταγωνιστική πρόταση από τη Xiaomi, που το μόνο που έχουμε να της καταλογίσουμε είναι η… ονοματολογία της!

Oταν έφτασε στα χέρια μας η 4GB/64GB έκδοση του Redmi Note 8T από την Info Quest Technologies, κανείς δεν αμφέβαλε πως θα βγάζαμε από τη συσκευασία ακόμα έναν αφόρητο πονοκέφαλο για τους ανταγωνιστές της Xiaomi. Πράγματι, αν προσπεράσουμε την ονοματολογία που είναι ικανή να προκαλέσει σύγχυση ακόμα και στους φανατικούς φίλους του brand, το Redmi Note 8T αποτελεί μια πρόταση ικανή να μαγνητίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον μιας αξιοσέβαστης μερίδας καταναλωτών. Η χρήση ανθεκτικού γυαλιού Corning Gorilla Glass 5 τόσο στην πρόσοψη όσο και στην πλάτη της συσκευής, αποκαλύπτει τις «άγριες» διαθέσεις της Xiaomi με το… καλημέρα. Το συγκεκριμένο design συνδυάζει ελκυστική εμφάνιση με υψηλές αντοχές, με μοναδικό ψεγάδι το ελαφρώς αυξημένο βάρος της συσκευής. Θα ήμασταν άδικοι, βέβαια, να σταθούμε σε αυτό το μειονέκτημα, μιας και οφείλουμε να μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε ένα smartphone με διαγώνιο οθόνης 6.3 ιντσών, το οποίο κατορθώνει να χωρέσει στο σασί του USB TypeC θύρα και υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, γεγονός που δεν είναι αυτονόητο στις μέρες μας. Η οθόνη, εκτός από το διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθός της, ικανοποιεί και με την ποιότητά της, με τα 2340×1080 pixels της να φωτίζονται επαρκώς, επιτρέποντας άνετη χρήση ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Μπορεί να μην διαθέτει τις… εκθαμβωτικές αντιθέσεις των πανάκριβων LED panels, σίγουρα όμως θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Το notch που φιλοξενεί τη 13MP selfiecam στο κέντρο της πάνω πλευράς της οθόνης είναι αρκετά διακριτικό, όπως αρμόζει άλλωστε σε μια κάμερα που είναι καταδικασμένη να υποσκιαστεί από την τετράδα αισθητήρων που κυριαρχεί σε κάθετη διάταξη στην πίσω πλευρά του κινητού.

Με πρωταγωνιστή έναν αισθητήρα 48MP, πλαισιωμένο από μια 8MP κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό, μια 2MP macro και μια 2MP κάμερα βάθους, η φωτογραφική συστοιχία του Redmi Note 8T δείχνει να έχει ξεπηδήσει από πλάτη flagship. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσο γρήγορα τεχνολογίες που κόστιζαν μια περιουσία πριν από κάποιους μήνες «μεταλαμπαδεύονται» -σε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό τουλάχιστον- σε σαφώς οικονομικότερες συσκευές. Εξίσου άξιο λόγου είναι το γεγονός πως η Xiaomi δεν περιορίστηκε απλά στο να συσσωρεύσει αισθητήρες και megapixels για λόγους marketing, αλλά έχει δώσει έμφαση στις λεπτομέρειες. Ο υπερευρυγώνιος φακός για παράδειγμα δεν προκαλεί αισθητή παραμόρφωση στις άκρες του κάδρου σας, ενώ ο 48άρης αισθητήρας μπορεί να απαθανατίσει το θέμα σας σε έναν καμβά 8000×6000 pixels ή να συνδυάσει το φως τεσσάρων γειτονικών pixels για να δημιουργήσει μια σαφώς πιο φωτεινή φωτογραφία 12MP, πρακτική που αποδεικνύεται σωτήρια, όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι κακές.

H macro φωτογραφία (λήψεις από υπερβολικά κοντινές αποστάσεις) έχει πολύ συγκεκριμένα σενάρια, στα οποία θα αποδειχτεί χρήσιμη και δύσκολα θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά του μέσου χρήστη. Θα ήταν προτιμητέα μια κάμερα που θα μας παρείχε 2x οπτικό zoom, αλλά σε αυτή την περίπτωση το τελικό κόστος της συσκευής δεν θα παρέμενε στα τωρινά χαμηλά του επίπεδα. Τη φωτογραφική τετράδα συμπληρώνει ο αισθητήρας βάθους, απαραίτητος την εποχή των αναρίθμητων bokeh πορτρέτων στα social media…

Ενας από τους λόγους που αρκετοί καταναλωτές εκτιμούν ιδιαιτέρως τα κινητά της Xiaomi είναι η αυτονομία τους και η μπαταρία του Redmi Note 8T δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα 4000mAh της χωρητικότητάς της, μάλιστα, φορτίζουν τάχιστα, με τη βοήθεια ενός ταχυφορτιστή 18W, ο οποίος βάσει της λογικής ενός οικονομικού μοντέλου, δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Και εδώ, όμως, η Xiaomi μας εκπλήσσει ευχάριστα, τοποθετώντας τον 18W φορτιστή μέσα στο κουτί και απαλλάσσοντάς μας από επιπρόσθετα έξοδα!

Συνεχίζοντας με χαρακτηριστικά που ανέβασαν το κινητό αρκετά επίπεδα στην εκτίμησή μας, ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη ξεκλειδώνει αυτοστιγμεί το smartphone, το WiFi είναι dualband γενιάς ac, ενώ στη διάθεσή μας βρίσκεται NFC, αλλά και υπέρυθρες για τηλεχειρισμό των υπόλοιπων συσκευών του σπιτιού μας. Το MIUI περιβάλλον χρήσης «στρογγυλεύει» και κάνει φιλικότερο το Android 9.0, η έκδοση του οποίου θα αναβαθμιστεί σύντομα στην ολοκαίνουργια 10.

Τελευταίο αφήσαμε τον επεξεργαστή, καθώς ο οκταπύρηνος Snapdragon 665 της Qualcomm με Adreno 610 GPU δεν θα σας επιτρέψει να τον κακολογήσετε, όσο κι αν φορτώσετε με απαιτητικές εφαρμογές και games το smartphone σας!


Mας άρεσε

  • Προσιτή συσκευή, παρά την τετραπλή κύρια κάμερα
  • Corning Gorilla Glass 5 προστασία στην οθόνη και στην πλάτη
  • Μπαταρία αντάξια του ονόματος της Xiaomi

Δεν μας άρεσε

  • Το οπτικό ζουμ θα ήταν χρησιμότερο από τη macro φωτογραφία
  • Ελαφρώς… βαρύ

  • Οθόνη: 6.3 ιντσών IPS LCD οθόνη με Corning Gorilla Glass 5, αναλογίας 19.5:9, ανάλυσης 2340×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm SDM665 Snapdragon 665 (11 nm) με 4xKryo 260 Gold@2.0GHz & 4xKryo 260 Silver@1.8GHz), GPU Adreno 610 • Μνήμη: 4GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB (επεκτάσιμος με κάρτα microSD έως 256GB) • Κάμερα: Tετραπλή κάμερα 48MP ευρυγώνιος, f/1.8, PDAF + 8MP υπερευρυγώνιος, f/2.2 + 2MP macro, f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4, 4K video 2160p@30fps, 1080p@60fps, 1080p@120fps και selfie camera 13MP με f/2.0, HDR, video 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac dual band (5GHz+2.4GHz), Bluetooth 4.2, NFC • Extras: A-GPS/GLONASS/BDS, USB 2.0 Type-C, 3.5mm είσοδος ακουστικών, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, FM radio, υπέρυθρες • Δίκτυο: 4G • Μπαταρία: 4000mAh (με ταχεία φόρτιση 18W) • Λειτουργικό: Android 9.0 Pie • Διαστάσεις: 161,1×75,4×8,6 χιλ. • Βάρος: 200 γρ.