Τις επιδόσεις του Lenovo Data Center Group ανέλυσε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Srdjan Vucicevic, Διευθύνων Σύμβουλος του DCG για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

To Lenovo Data Center Group, συνεχίζει να σημειώνει βελτιώσεις κερδοφορίας σε ετήσια βάση για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης στα αναπτυσσόμενα τμήματα του.

Στο μέλλον, το Data Center Group της Lenovo αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα και θα βελτιώσει την κερδοφορία στο σύνολο του χαρτοφυλακίου του – εκτός του hyperscale – δίνοντας έμφαση σε γρήγορα αναπτυσσόμενα τμήματα, όπως αυτά των Software Defined Infrastructure και Storage.  Παράλληλα, επεκτείνεται η πελατειακή βάση του hyperscale, με στόχο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και αυτό το τμήμα του DCG, κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Ταυτόχρονα, η Lenovo θα συνεχίσει να επενδύει σε υποδομές όπως Edge, Telco και AI, ώστε να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το Data Center Group της Lenovo στοχεύει σταθερά σε διψήφια ανάπτυξη, παρόλο το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλίμα στην αγορά, μέσω της εξιδεικευμένης ομάδας πωλήσεων του, αλλά και της δυνατής αλυσίδα διανομής του. «To όραμα της Lenovo είναι να γίνει ο πιο έμπιστός συνεργάτης όσον αφορά στα data centers – προσφέροντας την δυνατότητα του Έξυπνου Μετασχηματισμού στους πελάτες μας, αλλά και προσφέροντας λύσεις στα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Επεκτείνουμε την πελατειακή μας βάση, καθώς βλέπουμε ευκαιρίες στην Ελληνική αγορά σε τμήματά της όπως αυτά του Storage, του Software Defined Infrastructure, αλλά και το HPC. To χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας επεκτείνεται επίσης, προσφέροντας μας τη σωστή υποστήριξη για ανάπτυξη σε τομείς όπως αυτούς των τηλεπικοινωνιών, του edge computing και του Α.Ι.» δήλωσε ο Srdjan Vucicevic, Διευθύνων Σύμβουλος του DCG για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ως μέρος της στρατηγικής του Έξυπνου Μετασχηματισμού, η Lenovo παρουσίασε το 2017 δύο νέα προϊόντα: το Think Agile, για softwaredefined λύσεις και το ThinkSystem, για futuredefined λύσεις, προϊόντα που βασίζονται σε ισχυρά θεμέλια, τόσο hardware αλλά και υπηρεσιών, για compute, storage και networking.

Παράλληλα με τα προϊόντα hardware που διαθέτει, η Lenovo εστιάζει επίσης στην ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης σε διαφορετικούς τομείς. Πρόσφατες συνεργασίες με κάποιους από τους μεγαλύτερους hyperscale πελάτες στον κόσμο, είναι η απόδειξη της δύναμης του inhouse σχεδιασμού που μπορεί να προσφέρει η εταιρεία σε εφαρμογές μεγάλης κλίμακας. Η Lenovo συνεχίσει να επενδύει σε προηγμένες λύσεις που σχεδιάζει και κατασκευάζει in-house, προσφέροντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο να κάνουν την μετάβαση των data centers στο cloud με ταχύτερους ρυθμούς και διευκολύνοντας έτσι τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Οι τάσεις στην τεχνολογία που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις σήμερα, όπως το IoT, το 5G, το Α.Ι., είναι συνδεδεμένες με το cloud. H Lenovo, ορίζει το Hybrid Cloud που προσφέρει ως το ιδανικό μείγμα από νέες τεχνολογίες με απεριόριστες δυνατότητες, ανάλογες με τις εκάστοτε ανάγκες κάθε πελάτη, παρέχοντας έτσι λύσεις που φέρνουν την καινοτομία.

«Συνοψίζοντας, το Data Center Group έχει μετασχηματιστεί. Το χαρτοφυλάκιο των data center προϊόντων μας διευρύνεται με μεγάλη ταχύτητα, με βάση τα σχόλια των πελατών μας. Με μεγαλύτερη ομάδα σε Ελλάδα και Κύπρο, νέα προγράμματα και συνεργασίες, αλλά και την ενδυνάμωση της διανομής μας, η Lenovo στοχεύει να αυξήσει την κερδοφορία της σε προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες» δήλωσε ο Srdjan Vucicevic, Διευθύνων Σύμβουλος του DCG για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.