Η Nikon παρουσιάζει τα τηλεσκόπια κιαλιών 20×120 IV και 25×120 σε συνδυασμό με συμβατή βάση στήριξης και προσαρμογέα. Αυτά τα μεγάλα κιάλια είναι ιδανικά για χρήση σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών εφαρμογών αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως παρακολούθηση ασφάλειας, εμπορική αλιεία, ιστιοπλοΐα ή αστρονομική παρατήρηση.

Και τα δύο μοντέλα τηλεσκοπίων κιαλιών 20x και 25x προσφέρουν φωτεινή εικόνα υψηλής ανάλυσης χάρη στη μεγάλη αντικειμενική διάμετρο των 120 mm. Το κορυφαίο σύστημα οπτικών μηχανισμών του τηλεσκοπίου κιαλιών 20×120 IV εξασφαλίζει ευκρινή εικόνα και πραγματικά χρώματα, με αποτελεσματική αντιστάθμιση των διαφόρων παραμορφώσεων. Το τηλεσκόπιο κιαλιών 25×120 εξασφαλίζει ισχυρή, δυναμική παρατήρηση με εικόνα κορυφαίας ποιότητας από άκρη σε άκρη, ενώ παρέχει ευρύ οπτικό πεδίο (φαινομενικό οπτικό πεδίο 64,7˚).

Το σώμα των κιαλιών είναι αεροστεγές και αδιάβροχο ώστε να αποτρέπει την είσοδο της βροχής ή της νυχτερινής υγρασίας, ενώ είναι γεμάτο με αέριο άζωτο για αντιθαμβωτική προστασία στο εσωτερικό. Η ανθεκτικότητα διασφαλίζεται από την κατασκευή υψηλής αντοχής στη διάβρωση και στους κραδασμούς, για διατήρηση της μέγιστης απόδοσης και για μεγάλη διάρκεια ζωής.

  Για μεγαλύτερη σταθερότητα εικόνας και ευκολότερη παρατήρηση, και τα δύο μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν σε προαιρετική βάση στήριξης με προσαρμογέα.

  

Κύρια χαρακτηριστικά

  • Η μεγάλη αντικειμενική διάμετρος 120 mm προσφέρει φωτεινή εικόνα υψηλής ανάλυσης.
  • Το τηλεσκόπιο κιαλιών 20×120 IV διαθέτει ένα κορυφαίο σύστημα οπτικών μηχανισμών, που εξασφαλίζει ευκρινή εικόνα και πραγματικά χρώματα, με αποτελεσματική αντιστάθμιση των διαφόρων παραμορφώσεων.
  • Το τηλεσκόπιο κιαλιών 25×120 εξασφαλίζει ισχυρή, δυναμική παρατήρηση, με ευρύ οπτικό πεδίο (φαινομενικό οπτικό πεδίο 64,7˚) και εικόνα κορυφαίας ποιότητας από άκρη σε άκρη. 
  • Η μεγάλη απομάκρυνση ίριδας εξασφαλίζει καθαρό οπτικό πεδίο και τα καμπυλωτά ελαστικά προσοφθάλμια προσφέρουν ευκολότερη θέαση.
  • Το αεροστεγές και αδιάβροχο σώμα αποτρέπει την είσοδο της βροχής και της νυχτερινής υγρασίας και η αντιθαμβωτική κατασκευή με αέριο άζωτο προσφέρει αντιθαμβωτική προστασία στο εσωτερικό. Η υψηλή αντοχή στη διάβρωση και τους κραδασμούς εξασφαλίζει υψηλή απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Είναι εξοπλισμένα με στιβαρή υποδοχή τύπου πιρουνιού, ενώ ο εύκολος χειρισμός επιτυγχάνεται μέσω οριζόντιας περιστροφής 360˚ και κλίσης από -30° (προς τα κάτω) έως +70° (προς τα πάνω).
  • Η χρήση ανθεκτικής βάσης στήριξης με προσαρμογέα (προαιρετικό) καθιστά την παρατήρηση ευκολότερη και εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα εικόνας.