Η Kaspersky προχωρά με τη μετεγκατάσταση της υποδομής αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων στην Ελβετία, μετακινώντας τώρα τα δεδομένα από πελάτες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοινώνει σχέδια για το άνοιγμα του πρώτου λατινοαμερικανικού Κέντρου Διαφάνειας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας τον Ιανουάριο του 2020.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, η Kaspersky δεσμεύεται για την πιο αξιόπιστη και ισχυρότερη προστασία των δεδομένων των πελατών της. Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για να βελτιώνει την ασφάλεια των πελατών της, δημιουργώντας αποτελεσματική προστασία δεδομένων με βάση την ψηφιακή εμπιστοσύνη. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας, η Kaspersky προσαρμόζει την υποδομή αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων της με τη μετακίνηση βασικών διεργασιών από τη Ρωσία στην Ελβετία – ξεκινώντας από τους ευρωπαίους χρήστες.

Η εταιρεία κάνει τώρα το επόμενο βήμα ανακοινώνοντας ότι τα δεδομένα από πελάτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά θα μεταφερθούν και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία στην Ελβετία. Αυτά τα δεδομένα μοιράζονται οικειοθελώς στο Kaspersky Security Network (KSN) – ένα προηγμένο σύστημα που βασίζεται στο cloud, το οποίο επεξεργάζεται αυτόματα δεδομένα που σχετίζονται με ψηφιακές απειλές. Αυτές περιλαμβάνουν ύποπτα ή προηγουμένως άγνωστα κακόβουλα αρχεία τα οποία αποστέλλονται από τα προϊόντα της εταιρείας στο KSN για αυτοματοποιημένη ανάλυση κακόβουλου λογισμικού.

«Όλοι μας θέλουμε να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας. Αυτή είναι μια κατανοητή απαίτηση στον ψηφιακό μας κόσμο. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τις επιλογές μας στην ψηφιακή τεχνολογία, όπως τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές, οι φορητές εφαρμογές ή οι λύσεις ψηφιακής ασφάλειας. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, και στην Kaspersky πιστεύουμε ότι κάθε εταιρεία πρέπει να βελτιώνει συνεχώς τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στον κυβερνοχώρο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προχωρήσουμε περαιτέρω με το μεγάλο έργο υποδομής μας και, όπως υποσχεθήκαμε, να μεταφέρουμε τα δεδομένα των πολιτών εκτός Ευρώπης από τα ελβετικά κέντρα επεξεργασίας δεδομένων, σε κέντρα που βρίσκονται πιο κοντά στον τόπο που αυτά τα δεδομένα παράγονται», σχολίασε ο Anton Shingarev, Vice-President for Public Affairs στην Kaspersky.

Η ανακοίνωση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, μια δεύτερη έκδοση ενός διεθνούς παγκόσμιου γεγονότος, το οποίο η Kaspersky έχει υποστηρίξει όντας μεταξύ των πρώτων εταιρειών που υπέγραψαν  την «Πρόσκληση των Παρισίων για εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο». 

Επιπλέον, η Kaspersky έχει ανακοινώσει σχέδια για να ανοίξει ένα νέο Κέντρο Διαφάνειας στη Λατινική Αμερική. Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τότε που η εταιρεία ίδρυσε το πρώτο Κέντρο Διαφάνειας στη Ζυρίχη – μια ειδική μονάδα ασφάλειας για αξιόπιστους συνεργάτες για να εξετάσουν τον πηγαίο κώδικα της εταιρείας – και αποδείχθηκε ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο τόσο για τους υπάρχοντες όσο και για υποψήφιους πελάτες της Kaspersky με στόχο να αυξήσουν τα επίπεδα εμπιστοσύνης προς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πελατών, νωρίτερα αυτό το έτος η εταιρεία άνοιξε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφάνειας στη Μαδρίτη και ανακοίνωσε το άνοιγμα του Κέντρου Διαφάνειας APAC στη Μαλαισία, προσθέτοντας επιπλέον εκτεταμένες λειτουργίες στις  εγκαταστάσεις. Η Kaspersky παρέχει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις πρακτικές μηχανικής και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς και για το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Σε όλα τα Κέντρα Διαφάνειας της Kaspersky, η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα να επεξεργαστούν το λογισμικό της εταιρείας από τον πηγαίο κώδικά της και να το συγκρίνουν με δημόσια διαθέσιμο. Αυτή η κίνηση εξασφαλίζει ένα πρωτοφανές επίπεδο εμπιστοσύνης στα προϊόντα της Kaspersky, επιτρέποντάς τους να προβούν σε διαδικασία επεξεργασίας με τη βοήθεια των ειδικών της εταιρείας.

«Η ειδικά ανεπτυγμένη προσέγγιση “τριών στρωμάτων” τις εταιρείας μας για τις ενημερώσεις ασφάλειας έχει αποδειχθεί επιτυχής, δεδομένου ότι παρέχει σε κάθε εταίρο το καταλληλότερο και απαραίτητο είδος υποστήριξης. Από την κοινή χρήση των πρακτικών μας για τη διαφάνεια και την επεξεργασία δεδομένων, μέχρι την επιθεώρηση ενός εκτενώς ολοκληρωμένου ελέγχου πηγαίου κώδικα, παρέχουμε στους συνεργάτες μας τις πληροφορίες που χρειάζονται. Κανένας πάροχος ψηφιακής ασφάλειας δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ με τη διαφάνεια στις διεργασίες και τις τεχνολογίες του, και είμαστε ευτυχείς να ηγούμαστε της πρωτοβουλίας αυτής με στόχο να καταστήσουμε ολόκληρη τη βιομηχανία πιο ανοιχτή και αξιόπιστη», πρόσθεσε ο Anton Shingarev.

Επίσης, η Kaspersky εργάζεται συνεχώς για το Bug Bounty πρόγραμμά της. Από τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία έχει λάβει και έχει επιλύσει 66 σφάλματα. Συνολικά, 20 εκθέσεις επιβραβεύτηκαν συνδυαστικά με συνολικές αμοιβές $45.350.